10/04/2015: FC Ubbersel – VRCP: 5 – 5

De ploeg: Eddy, Frans (’35 Frank), Antonio (’35 Nico), Rob, Mathijs U., Sam (’35 Tom), Lode, Jochen, Niels (’35 Ronny), Jelle en Patrick (’55 Palm).

Als de koude/winter het land verlaat staan de veteranen terug allemaal paraat! Voor het eerst sinds lang 16 beschikbare spelers. We verzamelden met 15 man bij Jef, Palm vroeg als we hem op Ter Dolen wilden komen uithalen. Daar zat hij reeds vanaf 16u en naar eigen zeggen had hij er al een 10-tal achterover gekapt. Toen ze hem wijsmaakten dat we maar juist met 11 waren werd hij naar verluid even lijkbleek. Zijn opluchting was dan ook groot toen hij in de kleedkamer meer spelers telde. Vandaag ook het debuut van een nieuwe speler, Niels Boonen komt onze rangen versterken. We beginnen sterk aan de wedstrijd en na 6 minuten komen we al 0-1 voor. Jochen stuurt Sam in de diepte, deze speelt zich mooi vrij, ziet Jelle aan de 2e paal staan en deze hoeft maar binnen te tikken. Even later komt de thuisploeg, na haar 3e mooie kans, verdiend gelijk. Halverwege de eerste helft kan Jelle aan de hoekschopvlag de bal nog net binnenhouden, hij levert een schitterende voorzet af naar Patrick die de bal kan binnenkoppen. Tussendoor moet Eddy nog een paar safes uit zijn mouwen toveren. Voor rust komen we na een individuele actie van Sam (de meest bedrijvige veteraan de eerste helft), na een dubbelpas met Niels, op een 1-3 voorsprong. De voorsprong is gevleid, zonder een attente Eddy was het zeker een gelijke stand geweest. Aan de rust 4 wissels, Palm (die tijdens de eerste helft lustig pinten was blijven drinken) zegt het laatste kwartier op te komen ‘om dan het verschil te maken’. De thuisploeg komt terug tot 2-3, waarna het heen en weer nog kansen regent. 20 minuten voor tijd komt Palm het terrein op gewandeld, bij zijn eerste balcontact stuurt hij met een subliem pasje buitenkant voet Jelle diep die zijn 2e van de avond kan potten en de stand op 2-4 brengt. Vanaf dan gooit Ubbersel alles in het offensief en op 10 minuten tijd gaat het via 3-4 (penalty na hands van Rob) naar 4-4 en zelfs 5-4. Tussendoor kunnen wij ook nog eens uitbreken en kan Jelle Palm alleen voor doel vrijspelen. Terwijl wij al bijna juichen voor een zeker doelpunt (een niet te missen kans) struikelt Palm over zijn eigen benen en kan de keeper de bal rustig oprapen.Gelukkig kan Jochen balverlies van de thuisploeg afstraffen, alleen op doel afgaan en de verdiende gelijkmaker scoren. Zo eindigt deze wedstrijd met een doelpuntenfestival en hebben de talrijke supporters van een mooie match kunnen genieten. Achteraf werd in de gezellige kantine nog gezellig nagekaart en enkele fases becommentarieerd.

Groetjes,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s