24/04/2015: VRCP – Weerstand Zonhoven 2 – 1

De ploeg: Eddy, Frans, Antonio, Rob, Jef (’35 Ronny), Sam, Tom, Jochen, Kristof H., Patrick (’35 Robin) en Jelle.

De tegenstander had maar 10 spelers en daarom deed de eerste helft Palm (die normaal alleen even naar de wedstrijd kwam kijken) met hun mee. De eerste 10 minuten valt er niets te beleven en is het aftasten langs beide kanten. In de 12e minuut kan Jelle vanaf de middenlijn alleen op doel af gaan maar hij schiet voorlangs. 5 minuten later een schot van Zonhoven op de deklat. In de 18e minuut een schot van Kristof H. net naast na een mooie actie via Jelle, Jochen en Tom. In de 20e minuut een counter van Zonhoven, de bal gaat over Eddy en gelukkig voor ons naast het doel. Minuut 25 een zwak schotje van Kristof recht in de handen van de keeper. Een minuut later straft Jochen een misverstand tussen een verdediger en de keeper af en scoort de 1-0. Aan de rust verlaat Patrick gekwetst (knie) het terrein en komt Robin in de plaats. Ook Jef besluit dat het na 1 helft genoeg is geweest en hij laat zich vervangen door Ronny. In de 2e helft krijgen we maar liefst 5 100%-kansen om de score uit te diepen. Zowel Jelle, Robin (tot 3x) en Tom kunnen alleen op de keeper afgaan maar kunnen alle drie niet afwerken of vergeten de bal breed te leggen tot bij een medespeler. Een ongeschreven voetbalwet zegt dan dat de tegenstander bij een zeldzame kans wel scoort en dat gebeurt 10 minuten voor tijd dan ook. Een speler van Zonhoven mag vanop 25 meter de bal rustig aannemen, een hoek uitkiezen en hij schiet keihard onder de deklat binnen. Gelukkig kunnen wij dit nog rechtzetten wanneer Robin vanop de middenlijn op doel kan afgaan, Jochen is ook mee gevolgd en Robin legt breed tot bij Jochen die de verdiende 2-1 overwinning kan vastleggen. Als deze ploeg met 11 spelers tegen ons had kunnen aantreden hadden we het ongetwijfeld moeilijk gehad om te winnen.

Nu 1 weekje rust en op 8 mei spelen we om 20u00 thuis tegen de 5 Gebinten uit Koersel.

Uw verslaggever.

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s