15/04/’15: VRCP – OC Helchteren: 1 – 1

De ploeg: Eddy (’35 Lode), Antonio (’35 Frans), Nico, Jef (’22 Kristof H.), Andy, Jochen, Robin, Rob, Tom, Patrick en Joerie.

Vandaag spelen we op de jaarlijkse happening van SHV’75 in Laak tegen Oud Chiro Helchteren. Antonio had weer voor 2 versterkingen van de wijkploeg gezorgd (Andy en Joerie) en zo waren we met 14 beschikbare spelers. Toen we het jonge geweld van OC zagen opwarmen wisten we al dat we onze handen meer dan vol zouden hebben. Om 18u55 trappen we af en we nemen de wedstrijd meteen in handen. De eerste 10 minuten kamperen we op de helft van de tegenstander, weliswaar zonder uitgespeelde kansen. De eerste keer dat OC over de middenlijn geraakt is het al meteen raak. Een doorsteekpas in de rug van Jef blijkt fataal en wordt met een hard schot afgemaakt. We zijn even van slag en moeten nog enkele kleine kansen toestaan. Even later opnieuw onheil als Jef door een tegenstander en Nico wordt tussengepakt en zich hierbij kwetst aan de kuit. Jef moet zich noodgedwongen laten vervangen door Kristof H. We halen verder zonder kleerscheuren de rust. Tijdens de rust doet de trainer een aantal tactische ingrepen die de wedstrijd mee zullen doen kantelen. Eddy staat zijn plaats in doel af aan Rob en we schakelen over van een 4-4-2 veldbezetting naar een 3-5-2. Nico, Frans en Joerie nemen de verdediging op zich, in het centrale middenveld een driehoek Jochen-Robin-Lode, Kristof H. en Tom nemen de volledige flank voor hun rekening en Patrick en Andy spelen in de voorhoede. Op enkele tegenprikken na spelen wij de volledige 2e helft op de helft van de tegenstander. Na 6 minuten kan Jochen reeds de gelijkmaker binnenschieten. Na 10 minuten een schot vanop 20 meter van Lode en 1 minuut later wordt een schot van Jochen op de doellijn gered. Na 15 minuten mag Robin (nadat er een fout op hem wordt begaan) een vrije trap nemen net buiten de grote backlijn. Zijn schot belandt op de paal en ook in de rebound kunnen we niet scoren. In de 17e minuut een schot van Jochen hoog over en in de 25e minuut doet Lode hem dat na. In de 26e minuut kan Jochen terugleggen tot bij Robin, schot naast doel. In de 30e minuut nog een schot van Jochen in de korte hoek, door de keeper in hoekschop geduwd. De hoekschop kan door Robin net niet in doel worden gedevieerd. Tot slot in de laatste minuut nog een schot van Robin vanop 25 meter nipt naast doel. We kunnen leven met een gelijkspel maar op basis van de 2e helft was een overwinning zeker niet onverdiend.

Uw verslaggever.

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s