12/06/’15: Uisclubke – VRCP: 3 – 2

De ploeg: Eddy, Frans, Lode, Nico, Jef (’35 Ronny – Robin), Rob, Palm, Jochen, Kristof H., Jelle en Niels.

Voor de laatste ‘officiële’ wedstrijd van het seizoen trokken we naar onze buren in Meeuwen. De tegenstander stond ons al op het terrein op te wachten en wou er zo snel mogelijk aan beginnen. Zonder noemenswaardige opwarming begonnen wij in een zwoele temperatuur aan de wedstrijd. Wij nemen de wedstrijd dadelijk in handen en kunnen de eerste 6 minuten al 2x dreigen via Jelle. Bij de eerste kans wordt hij door Lode mooi vrijgespeeld en besluit hij voorlangs. In een tweede fase schiet hij weer scherp op doel, de keeper kan afweren in de voeten van Niels die over doel schiet. In de 7e minuut een eerste kans voor de thuisploeg, Eddy kan afweren en het daaropvolgende schot gaat hoog over. Tegen de gang van het spel in komt de thuisploeg na 9 minuten 1-0 voor. In eerste instantie kan Nico nog op de lijn redden, de rebound gaat toch tegen de netten. In minuut 13 noteren we een schot van Jelle vanop de grote backlijn, hoog over. Na 29 minuten lopen wij op een counter en staat het plots 2-0, aan bijna 100% afwerken noemen ze dat…De laatste 5 minuten van de eerste helft kunnen wij nog 3x dreigen. Eerst Kristof H. met een gekraakt schot, daarna een kopbal van Niels na een hoekschop, door de keeper met een voetveeg gered en tenslotte een schot van Jelle, opnieuw de keeper die kan redden. Aan de rust blijft Jef op de bank zitten, Ronny komt hem even vervangen tot Robin er klaar voor is. In de eerste minuten van de tweede helft twee kansen op rij voor Rob, 2x net niet. 9e minuut: voorzet Jochen, Niels net niet hard genoeg en de keeper duwt in hoekschop. Na 13 minuten kunnen we via Niels dan eindelijk de verdiende aansluitingstreffer scoren. 2 minuten laten Jochen met een geblokt schot en in de 19e minuut Robin met een schot op de deklat. In de 24e minuut scoort Robin de 2-2 en wij gaan daarna door voor een overwinning. Eerst Palm met een mooie dribbel en een schot voorlangs. Vervolgens Jochen met een schot net over, een minuut later gevolgd door een mooie voorzet van Jelle en een schot van Jochen op de keeper. 2 minuten voor tijd komt de thuisploeg nog eens piepen. Tot onze grote verbazing zien wij op een vrijdagavond een ‘zondagsschot’ traag binnen hobbelen. Totaal onverdiend komen we 3-2 achter. Met enkele wanhoopspogingen (schot van Robin in de vlucht hoog over en via Palm, die na een voorzet van Robin in de draai te slap besluit) proberen we de bordjes nog gelijk te zetten maar dit lukt niet meer. De nederlaag smaakt zeer zuur en dan zien we daarna de Rode Duivels ook nog eens met 1-0 verliezen tegen Wales.

Volgende week sluiten we ons seizoen af met de jaarlijkse wedstrijd tegen de familie Kelchtermans, gevolgd door een barbecue. Ongetwijfeld zullen we tussen pot en pint nog even terugblikken op het seizoen 2014/2015.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s