11/09/’15: VRCP – Veteranen De Hutte: 3 – 3

De ploeg: Eddy, Frans, Antonio, Thomas, Stijn, Jef (’10 Nico), Jochen, Robin, Tom, Patrick en Luc.

Frans en Nico begonnen op de bank en dat zorgde voor een chaotisch begin van de wedstrijd. Frans stond al dadelijk met de armen zwaaiend langs het plein richting trainer te roepen dat deze een kapitale fout had gemaakt door met 10 man te starten. Dit was echter een sterk staaltje van tactiek om de tegenstander in de war te brengen. Het leverde ook dadelijk resultaat op, terwijl zij zochten naar wie hun extra vrije man zou worden kon Luc na 2 minuten al een prachtig doelpunt scoren (1-0). Op de hoek van de grote back draait hij zich mooi vrij van zijn tegenstander en knalt de bal in de verre hoek binnen. Frans mag dan toch op het plein komen en de organisatie achterin wordt hersteld. Na een 10-tal minuten moet Jef gekwetst het terrein verlaten en komt Nico in de ploeg. De wedstrijd gaat constant op en af en ook de tegenstander legt een aantal mooie combinaties op de mat en komt enkele keren alleen voor Eddy, die zeer sterk staat te keepen. Bij ons is vooral Tom langs de rechterflank dreigend en hij kan een paar keer op snelheid zijn man voorbij gaan. Besluiten lukt helaas minder goed, hij schiet de bal telkens voorlangs hetgeen Robin er toe aanzet om Tom enkele tips mee te geven…Na 24 minuten kunnen De Hutte de gelijkmaker scoren, tevens de ruststand (1-1). De hoogtepunten van de 2e helft situeren zich in de eerste en de laatste 5 minuten. In de eerste 5 minuten noteren we maar liefst 3 doelpunten. Na 2 minuten een handsbal op de hoek van de grote back, Robin zet zich achter de bal en krult deze over de muur in de linkerbovenhoek (2-1). 2 minuten later slalomt Jochen doorheen de verdediging, ontwijkt ondertussen een aantal vliegende tackles, omspeelt de keeper en legt de bal in doel (3-1). Binnen de minuut volgt de aansluitingstreffer van De Hutte (3-2). Het spel golft ondertussen heen en weer met bij ons vooral kansen voor Jochen, Robin, Luc en Tom (die niet goed heeft geluisterd naar Robin en voorlangs blijft schieten). Ook de tegenstander krijgt de nodige kansen en duikt tot driemaal toe alleen voor Eddy op. Ofwel kan Eddy redden, ofwel besluiten ze langs of over doel. Het venijn zit echter in de staart, een aanval van VRCP (pas van Luc richting Jochen) wordt onderschept en op de counter kunnen De Hutte nog een gelijkspel afdwingen (3-3).

Spannende wedstrijd, gekruid met 6 doelpunten en duels die op (en soms over) het randje waren.

Uw verslaggever (en gelegenheidsscheidsrechter),

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s