10/11/’15: VRCP – De Condé: 3 – 1

De ploeg: Eddy, Frank T., Rob, Jimmy, Frans, Tom, Luc, Ward, Frank S., Ronny, Jelle, Tommy en Palm.

2 blikvangers vóór de wedstrijd: het wederoptreden van Jelle na anderhalve maand afwezigheid en eindelijk het debuut van Frank Scheelen bij de veteranen. Beide spelers lieten zich al dadelijk (vooral de eerste helft) opmerken. VRCP domineert de eerste helft volledig. Rob organiseert achteraan zijn verdediging perfect zodat er bijna niemand doorkomt, ons centrale middenveld met Luc – Ward – Frank S. verdeelt en heerst, de flankspelers Tom en Ronny zijn dreigend en Jelle verschijnt telkens scherp voor doel. In de 8e minuut dweilt Tom de rechterflank af, geeft een perfecte voorzet naar Jelle en deze tikt de bal via de paal in doel. 2 minuten later een perfecte dieptepass van Frank S. op Ronny, die gaat op snelheid door, legt breed op Jelle die zijn 2e doelpunt van de avond kan potten. Even later een vrije trap van Luc, gelost door de keeper en Tom besluit in de rebound opnieuw op de keeper. Er volgen nog 2 hoekschoppen van Ronny en Ward, telkens net over gekopt door Tom. In de 27e minuut kan Frank S. bij zijn debuut al dadelijk scoren. Dit doelpunt is moeilijk te beschrijven, hij wist het zelf na de wedstrijd ook niet meer. We zagen alleszins opnieuw een voorzet van Tom, door Frank half struikelend toch nog over de keeper in doel geduwd. We gaan met een 3 – 0 voorsprong rusten, en aan het aantal kandidaten om te wisselen te horen hadden er al veel op hun adem getrapt… We merken de 2e helft dan ook dan onze eerste helft veel van onze fysiek heeft gekost. Tommy komt op de linkerflank postvatten, Palm komt het centrale middenveld versterken. Frank T. en Jelle gaan op de bank zitten maar zullen in de loop van de wedstrijd terug opkomen. In de 10e minuut kan De Condé tegenscoren na een scherp gezette hoekschop, door Jimmy onder druk van een aanvaller in eigen doel gekopt. De Condé heeft nu iets meer balbezit dan ons, maar kan toch ook niet echt dreigen. Wij noteren een paar minuten voor tijd nog een reuzenkans van Palm, alleen op de keeper af maar naast doel besloten. Het kan natuurlijk ook dat hij door de rook van het Sint-Maartensvuur de goal niet goed zag staan…

Een zeer bevredigend debuut van Frank S., als hij nu een paar weken na mekaar komt voetballen kan hij het niveau misschien een volledige wedstrijd volhouden! Ook nog even vermelden dat Kris Hamal een perfecte wedstrijd floot.

Vrijdag 13 november is het geen wedstrijd, bereid jullie maar voor op de wedstrijd van 20 november tegen de 5 Gebinten uit Koersel, ‘That’s another cook’ zou Louis Van Gaal zeggen…

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s