15/03/’16: De Condé – VRCP: 2 – 1

De ploeg: Eddy, Frans (’35 Ronny), Thomas (’35 Nico), Antonio, Gert V., Gert K., Sam (’35 Robin), Palm, Jochen, Tom en Jelle.

In deze midweekwedstrijd nemen wij onmiddellijk het initiatief en de eerste 15 minuten spelen zich volledig op de helft van de thuisploeg af. Reeds in de 2e minuut is er een eerste dreiging via Sam. In de 9e minuut wordt eerst een schot van Gert V. van de lijn gekeerd en het daarop volgende schot van Sam gaat een metertje over. 2 minuten later kan Tom van net buiten de grote backlijn uithalen, zijn schot gaat een half metertje over. Op het kwartier komt de thuisploeg een eerste keer over de helft, een schot vanop 20 meter verdwijnt met een boogje over Eddy in doel en we staan plots, totaal onverdiend, 1 -0 achter. In minuut 18 haalt Jelle de achterlijn, legt achteruit tot bij de 2e paal naar Palm, diens schot is te zwak om de keeper te verontrusten. Even later toch ook nog eens de thuisploeg met een schot net naast de winkelhaak (gelukkig voor ons buitenkant). We noteren ook nog een harde vrije trap van Jochen, door de keeper in 2 tijden gered en een mooie combinatie Jelle – Jochen – Sam die via de rug van een verdediger in hoekschop verdwijnt. In de laatste minuut ook nog een redding van Eddy op een schot van dichtbij in de korte hoek.

In de tweede helft doen we 3 wissels en we schakelen over naar een 3 – 5 – 2 opstelling. We eisen weer het balbezit op en bij de thuisploeg gaat al snel het licht uit. Dit laatste mag je letterlijk nemen want de lichtmasten begeven het. Na een pauze van 10 minuten hervatten we de partij. Al snel scoren we de gelijkmaker wanneer Robin op schitterende wijze door Jelle diep wordt gestuurd en Robin met een stiftertje kan scoren (1-1). We creëren ook in de 2e helft tal van kansen, een schot van Robin voorlangs, een schot van Jochen op de paal en een kopbal van dezelfde Jochen net over zijn de voornaamste. 5 minuten voor tijd wordt een bal van ons onderschept, een aanvaller kan ermee aan de haal gaan en schiet in de korte hoek de 2-1 binnen. Wij ondernemen nog enkele wanhoopspogingen maar kunnen de gelijkmaker niet meer scoren.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s