01/04/’16: Veteranen Lanaken – VRCP: 6 – 4

De ploeg: Eddy, Frans, Antonio, Nico, Gert V., Billy, Robin, Palm, Gert K., Tom en Ronny.

Wegens het laattijdige afmelden van Lode en Jelle enkele uren voor de wedstrijd reisden we met juist 11 spelers af naar Lanaken. Daar had de thuisploeg, waarschijnlijk met de dikke nederlaag in het begin van het seizoen in gedachten, zich versterkt met enkele jonge, technische (zaal)voetballers die zich als een vis in het water voelden op het kunstgrasterrein. In het eerste kwartier van de wedstrijd worden wij overlopen en staat het in een mum van tijd 3-0 en kan Eddy ons voor nog zwaardere cijfers behoeden. Vanaf dan komen wij meer en meer in de wedstrijd en krijgen wij de kans op een aansluitingstreffer wanneer de bal na handspel op de stip gaat. Robin (meestal trefzeker in zulke situaties) zet zich achter de bal maar trapt naast doel. Robin is de volgende 5 minuten toch wat aangeslagen na deze misser maar herpakt zich dan en scoort uiteindelijk via een veldgoal toch de 3-1. Even later schudt Palm een magnifieke actie uit zijn schoenen, dribbelt een viertal spelers en schiet keihard  onder de lat de 3-2 binnen. Even later een actie van Robin in de 16, hij wordt bijna tegen de achterlijn tegen de grasmat gewerkt en tot verbazing van vriend en vijand geeft de scheidsrechter een hoekschop in plaats van een strafschop en ontneemt ons zo de kans op een gelijkmaker voor rust. De tweede helft starten wij ontzettend zwak en binnen de minuut kan de thuisploeg de 4-2 scoren. Na een combinatie tussen Palm en Robin kan deze laatste de bal in de verre hoek binnendraaien en staat het 4-3. Even later wordt Billy op de hoek van de grote backlijn neergehaald en krijgen wij een vrije trap. Ronny draait deze vrije trap richting de 2e paal, de bal wordt (net niet of net wel) geraakt door Tom en verdwijnt in doel. De scheidsrechter keurt de goal af omdat de vrije trap volgens hem onrechtstreeks was. Iedereen die ooit heeft gevoetbald of een wedstrijd heeft gefloten weet dat na zulke fout een vrije trap nooit onrechtstreeks wordt gegeven. Hier wordt ons dus weer een doelpunt ontnomen. Wanneer dan even later aan de overkant wel een strafschop wordt gegeven wanneer Billy en Nico tegen mekaar lopen en daarbij een tegenstrever raken is het hek helemaal van de dam. Na luid protest wordt de strafschop omgezet en staat het 5-3 i.p.v. 4-4. In het tumult na deze fase krijgt Ronny ook nog een gele kaart wegens commentaar op de leiding. We noteren ook nog een prachtige actie van Nico die een paar man in de wind zet en vanop de achterlijn een schitterende voorzet aflevert op Tom die de bal over kopt. Op het einde van de wedstrijd wordt Palm nog in de rug aangelopen en gaat de bal dan toch nog op de stip. Palm neemt zelf de verantwoordelijkheid en schiet de bal beheerst in de linkerbenedenhoek (5-4). Uiteindelijk wordt het nog 6-4 en moeten we met een nederlaag afdruipen. Toch jammer dat deze tegenstander het nodig vond om er een paar jonge spelers bij te halen en zo 2 vaste spelers op de bank moet zetten. Als we met gelijke wapens hadden kunnen strijden had er wellicht een andere uitslag op het bord gestaan…

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s