09/06/’17: ITM2002 – VRCP: 2 – 3

Vandaag een verslag voor op de website van de 2 ploegen:

De ploegen:

ITM2002: Jeroen M., Jimmy, Jeroen P. (’35 Jordi), Steven (’35 Raoul), Bart S., Rik, Frederik, Tim, Lode, Jurgen en Peter.

VRCP: Eddy (’35 Rob), Thomas, Stijn, Vital, Frans (’35 Nico), Robin, Jochen, Sam, Tom, Jelle (‘ 57 Ronny) en Joeri.

De dag vóór het feest van het 50-jarig bestaan van ITM2002 waren de buren van de veteranen van Racing Peer uitgenodigd voor de galawedstrijd. Zij waren niet gekomen om cadeautjes uit te delen en beloofden stevig weerwerk te bieden. Alle omstandigheden zaten mee, vers gemaaid en gekalkt terrein en ideaal voetbalweer en beide ploegen aanwezig met een uitgebreide kern (13 en 14 spelers). De 2 ploegen beginnen met open vizier aan de wedstrijd en kiezen voluit voor de aanval. Al na 5 minuten zien we de openingstreffer, en wat voor een! Vanop de rand van de 16 doet Tom een omhaal en de bal belandt in de winkelhaak, een werelddoelpunt (0-1)! Een minuut later een schot van Jochen een metertje naast. In minuut 9 Sam alleen door op pas van Robin, in de kleine backlijn kan keeper Jeroen nog tussenkomen. In de 10e minuut Robin in de 16 via een verdediger buiten. In de 11e minuut voor het eerst de thuisploeg, Jurgen alleen op doel af maar hij besluit tegen de paal. 2 minuten later opnieuw dreiging van ITM via Rik, naast doel. Op het kwartier een schot van Jochen hoog over nadat Joeri de bal achteruit had gelegd. In de 19e minuut een misverstand tusssen keeper Jeroen en Bart en Sam komt alleen voor een open doel. Onbegrijpelijk schiet hij de 0-2 naast. In de daaropvolgende tegenaanval schiet Jurgen de gelijkmaker in de winkelhaak. Dit doelpunt valt een beetje tegen de gang van het spel in want de eerste 20 minuten waren bijna volledig voor VRCP. Minuut 27 een voorzet van Robin richting 2e paal naar Joeri, knap vluchtschot door Jeroen even knap in hoekschop geduwd. Een minuut later opnieuw Robin met een knap schot en ook opnieuw een knappe redding van Jeroen. Op het half uur snoept Joeri de bal af van Tim, schakelt daarna nog 2 verdedigers uit en stift de bal over Jeroen in doel (1-2). In de 35e minuut nog eens dreiging van ITM, Jeroen P. vanop de hoek van de kleine back naar de korte hoek, Eddy redt met de voet. Een minuut later nog een schot van net buiten de 16 van Peter, Eddy redt opnieuw knap. Net voor rust een hoekschop en een gruwelijke botsing tussen Jeroen P. en Stijn. Beide spelers gaan groggy tegen de grasmat en bij Stijn zien we een gapende, bloedende, wonde van een paar centimeter. Jeroen P. wordt tijdens de rust duizelig en met zware hoofdpijn door dokter Ludo naar huis gebracht. Stijn wil deze topmatch absoluut winnen en verschijnt als mummie terug op het terrein. Bij ITM worden Jeroen P. en Steven vervangen door Raoul en Jordi, bij VRCP komt Rob in doel i.p.v. Eddy en Nico neemt de plaats van Frans in. Het eerste gevaar van de 2e helft is van de bezoekers, het schot van Robin mist kracht. In de 5e minuut een schot van Frederik 2 meter naast. Even later een vrije trap van Jurgen via de muur over doel. Minuut 9 een schot van Peter een meter naast en een minuut later een voorzet van Jurgen richting Peter waarbij Rob net kan tussenkomen. In de 11e minuut laat een gekwetste Vital zich vervangen door Frans. De eerste 10 minuten van de 2e helft zijn bijna volledig voor ITM, de veteranen komen niet meer onder de druk uit. In de 14e minuut toch nog een dreiging van VRCP, een schot van Robin wordt door Jeroen gepareerd. Op het kwartier balverlies van Nico, Jordi tikt naar Jurgen en die scoort zijn 2e van de avond (2-2). In de 17e minuut opnieuw een gekwetste speler bij de bezoekers, Jelle laat zich vervangen door Ronny. Minuut 18 een kans voor Joeri, alleen op doel maar hij kan niet besluiten. 6 minuten later een schot van ITM net naast. Het spel gaat nu goed op en af, de volgende kans is voor Joeri, alweer alleen voor doel maar hij kan de kans niet afmaken. Aansluitend een mooie aanval van ITM, mooi schot van Tim en een parade van Rob. Vanaf nu zien we meer overwicht van VRCP. Op het half uur kan Ronny vanop rechts een knappe voorzet afleveren richting Joeri die met een krachtige nekslag de bal in doel kopt (2-3). Een minuut later Jochen alleen op doel af maar hij besluit op de keeper. Nog een minuut later voorzet van Joeri naar Ronny, een puntertje een meter naast doel. De thuisploeg zet nu alles op alles en trekt massaal ten aanval waardoor er ook ruimte ontstaat voor de tegenaanval van de bezoekers. We zien nog een aantal hete standjes en scrimmages in het strafschopgebied van VRCP, echter zonder gevaar voor Rob. In de laatste minuten kan Joeri zelf nog een kans afdwingen maar hij schiet naast, aan de overkant ook nog een schot op doel maar Rob kan redden.

Spannende en goede wedstrijd van beide ploegen, volgens mij verdiend gewonnen door VRCP.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s