25/08/’17: De Hutte – VRCP: 2 – 5

De ploeg: Ronny, Vital, Thomas, Rudi, Frans, Tom, Robin, Nico, Jurgen, Joeri, Palm en Joris.

Onze eerste wedstrijd van het seizoen op de jaarlijkse happening van De Hutte kende een chaotische aanloop. Op woensdagavond hadden we nog 11 beschikbare spelers maar donderdagavond meldde Jelle zich af op de doodle. Gelukkig wou Jurgen komen depanneren. Vrijdagochtend sms van Stijn, ziek en niet kunnen voetballen. Palm zorgde voor een vervanger. Vrijdagmiddag een mail van onze tegenstander, de wijkploeg Waubergerheide: wegens te weinig spelers forfait! Een telefoontje naar de organisator van de happening en die liet weten dat we dan tegen de Hutte zelf konden voetballen. Aangezien zowel Eddy als Rob niet aanwezig waren probeerden we de afgelopen week ook nog een keeper te vinden. Geen succes in onze zoektocht en toen liet Palm weten dat de Xavier Waterslaeghers van VRCP dan maar in doel moest gaan staan. Zelf besloot hij de rol van Marcske op zich te nemen. De aftrap van de wedstrijd was reeds om 18u20 en om kwart over 6 zaten we nog maar met 9 spelers in de kleedkamer. Dus nog snel een telefoontje en Marcske (Palm dus) liet weten dat hij er van uit ging dat de wedstrijd pas om half 8 zou beginnen. We moeten toegeven dat zijn eerste excuus van het jaar om maar één helft te moeten voetballen wel origineel was… We leenden een speler van de thuisploeg (Rudi) en begonnen met 10 tegen 11. De supporters kregen een open wedstrijd te zien met kansen langs beide kanten. Gelegenheidskeeper Ronny moest een paar keer de handen uit de mouwen steken, de eerste keer een reflex op een hard, laag schot dat daardoor net naast ging en een tweede keer met meer geluk dan kunde op een kopbal van dichtbij na een hoekschop. En een goede keeper kent zijn doel (dixit Vic), dus laat hij een schuin schot gaan omdat dat toch tegen de paal eindigt. Wij kunnen ook de nodige kansen afdwingen en na een verre uittrap kan Joeri de bal controleren, na een dubbelpas met Jurgen op doel afgaan en koelbloedig afwerken (0-1). Vlak voor het rustsignaal kan Joeri zich opnieuw tussen 3 verdedigers loswrikken en de 0-2 ruststand binnen knallen.  Ondertussen is Palm met neef Joris ook gearriveerd en staan we met 11 man nadat Joris is ingevallen. Palm zelf kijkt nog even langs de zijlijn toe. Na rust gaat Rudi bij de thuisploeg spelen en komt Palm in de ploeg. Al vrij snel kan de thuisploeg met een hard laag schot milderen tot 1-2. In de 6e minuut een mooie actie van Joeri, een balletje breed tot bij Joris en die zorgt terug voor een kloof van 2 doelpunten (1-3). Vlak daarna kan een thuisaanvaller op snelheid onze verdediging verschalken,, een lobje over de keeper en de bal dreigt naast doel te gaan. De aanvaller is sneller dan Ronny bij de bal en wil nog afwerken maar wordt door Ronny tegen de grasmat geduwd. De scheidsrechter legt de bal op de stip. Waarschijnlijk is de strafschopnemer onder de indruk van de imposante verschijning van de keeper want hij knalt hoog over! In de 11e minuut wordt het toch 3-2. Minuut 22: Palm met een mooie dieptepas tot bij Joris, die ziet aan de tweede paal Tom vrij staan en biedt hem op een schoteltje een intikkertje aan (4-2). In de 26e minuut kan Robin de eindscore vastleggen op voorzet van Joeri (2e assist). Vital kan ook eindelijk nog eens een wedstrijd uitspelen zonder blessure, hopelijk een voorbode voor een goed seizoen.

Volgende week spelen we op verplaatsing tegen de veteranen van Nieuwe Kempen, ik reken er op dat we dan met 11 spelers uit onze uitgebreide eigen kern aan de aftrap staan!

Uw verslaggever,

Ronny

21077330_858096511022066_7031537041149549607_nBron: Wijkcentrum De Hutte Houthalen-Oost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s