08/09/’17: VRCP – Veteranen Lillo: 8 – 1

De ploeg: Eddy, Vital, Stijn, Palm, Frans (’35 Ronny), Tom, Jochen, Robin, Lars (’35 Jelle), Joeri en Jurgen.

We nemen een droomstart want bij de eerste aanval kan Joeri langs de zijlijn richting doel vertrekken, een paar verdedigers van zich afschudden en de 1 – 0 scoren na 2 minuten. Ook de bezoekers scoren bij hun eerste aanval (4e minuut) wanneer een pas van Jochen wordt onderschept, een trap richting de linkerpaal wijkt af op de rug van een aanvaller en gaat aan de rechterpaal binnen (Eddy op het verkeerde been gezet en 1 – 1). Geen nood, amper 2 minuten later zijn wij terug daar. Een knappe pas van Tom op Joeri en die scoort de 2 – 1. In minuut 8 een open kans voor Joeri die zijn kans op een hattrick mist. Geen minuut later een open kans voor Jurgen op de keeper, gevolgd door een kans van Joeri op de keeper. We hadden binnen het kwartier al op 5 – 1 kunnen staan als we beter afwerken. In de 20e minuut zien we een hard schot van Jochen voorlangs gaan. 2 minuten later kan Joeri alleen op de keeper afgaan en dan toch zijn hattrick scoren (3 – 1).In minuut 24 een doorsteekpas van Robin op Jurgen, die kapt zijn man uit en besluit in de korte hoek (4 – 1). 2 minuten later een voorzet van Jurgen richting de 2e paal en daar kan Lars zijn eerste doelpunt voor de veteranen binnentrappen (5 – 1). Een minuutje later glipt Lars door de buitenspelval, legt de bal breed tot bij Joeri die zijn vierde van de avond simpel binnentikt (6 – 1). Op het half uur kan Tom nog eens zijn mannetje uitschakelen maar hij trapt naast doel. Jochen schiet ook nog eens van net buiten de 16 nipt naast de kruising buiten en in de voorlaatste minuut gaat Joeri door, breed tot bij Jurgen en diens schot wordt door de verdediger op de doellijn weggekopt.
Aan de rust blijven Lars (licht geblesseerd) en Frans in de kleedkamer en Jelle en Ronny komen op. De eerste kans is voor Lillo, rechts langs. Daarna kan Joeri doorbreken, breed leggen op Jelle maar iets te hard en voorlangs. Het spel de 2e helft is van een minder niveau met minder kans langs beide kanten. Plots een schitterende dieptepas van Vital op Jurgen, die loopt alleen door richting keeper, omzeilt deze en schuift binnen (7 – 1). Even later breekt Joeri door na een pas van Jochen, legt breed maar Jelle schiet van dichtbij onbegrijpelijk hoog over doel. We noteren dan enkele kleine kansen van Lillo maar onze verdediging staat sterk en georganiseerd te voetballen. De enkele ballen die Eddy moet pakken klemt hij beheerst. Stijn haalt dan nog eens van ver uit, de keeper met de redding van zijn leven. Tom lanceert Jochen, die schiet als een speer langs rechts, behoudt het overzicht, legt beheerst af op Jurgen die binnentikt (8 – 1). Op een laatste kans van Lillo gaat Eddy nog eens professioneel plat.
3 op een rij, 9 op 9 en 19 doelpunten gescoord, we kunnen van een fantastische seizoenstart spreken. Als we aan de leiding willen blijven zullen we binnen 14 dagen in Neerglabbeek tegen de Keistampers minstens een punt moeten pakken. Dit zal zonder onze verdedigers Vital en Palm moeten gebeuren dus vrijdag op training zullen we andere varianten uitproberen.

Uw verslaggevers,

Ronny (1e helft) en Lars (2e helft)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s