22/09/’17: Keistampers – VRCP: 2 – 5

De ploeg: Eddy, Stijn, Tom, Jimmy, Frans (’30 Thomas), Lars, Robin, Jochen, Ronny, Jo en Joeri.

Wegens het vroege aanvangsuur (19u) omdat de thuisploeg geen verlichting had, en de moeilijke bereikbaarheid van het plein door de wegenwerken van Gruitrode naar Neerglabbeek was de aanvang nogal chaotisch. Thomas had dan ook nog op het werk een camion moeten helpen lossen en stond in de file waardoor hij de aftrap niet zou halen. Thuisspeler Jo trok dan een truitje van ons aan zodat we toch met 11 tegen 11 konden starten. De talrijke supporters zagen het snelste doelpunt van het seizoen waarbij de bal al in de netten hing voordat ook maar één speler van de thuisploeg de bal had aangeraakt. Joeri trapt af en geeft de bal aan Stijn, via enkele tussenstations komt de bal terug bij Joeri die in één vloeiende beweging 3 verdedigers van zich afschudt en vervolgens de bal naast de keeper in doel trapt. Binnen de minuut wordt een mistasten van Stijn afgestraft en hangen de bordjes alweer gelijk. Binnen de 10 minuten komen wij terug op voorsprong, opnieuw via een knappe actie van Joeri (1-2). Weer kunnen wij de voorsprong niet lang vasthouden en komt de thuisploeg terug tot 2-2. Dan besluit Tom als rechtsback om de volledige flank op te rollen, de bal breed te leggen tot bij Joeri en die zijn nieuwe hattrick is een feit (2-3). Ditmaal kunnen we onze voorsprong wel vasthouden en zelfs uitbreiden. Robin glipt knap door de buitenspelval en schiet de bal in de verre hoek binnen. Vlak voor de pauze wordt Joeri foutief afgestopt en zet Robin zich achter de bal. Hij krult de bal mooi langs het muurtje, keeper kansloos en ruststand 2 – 5. De eerste helft duurde maar een half uur en de 2e helft start in de schemering. We besluiten te voetballen tot we niets meer zien. Na een 20-tal minuten fluit de scheidsrechter af, de supporters zagen dan al een tijdje niets meer als de bal aan de overkant was. Ook voor de spelers werd het moeilijk voetballen. Verdiende overwinning tegen een stevige maar sportieve thuisploeg. Een vlugge berekening na de wedstrijd leerde ons dat Joeri, als hij tegen dit tempo blijft scoren (12 doelpunten op 4 wedstrijden), er op het einde van het seizoen meer dan 100 zal hebben gemaakt. Wij zullen er als ploeg alles aan doen om hem iedere wedstrijd in stelling te brengen, zolang  zijn doelpunten ons overwinningen blijven opleveren kunnen we er alleen maar wel bij varen!

Volgende vrijdag de derby tegen de buren van Wijchmaal, aftrap om 20u00 in Wijchmaal.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s