18/05/’18: Sprinters Achel – VRCP: 2 – 3

De ploeg: Eddy, Stijn, Vital, Palm (’35 Tom), Nico, Sam Thys (’35 Ronny), Sam Gielen, Robin, Lars, Joeri en Jurgen.

Na enkele weken zonder wedstrijd spelen we op de happening voor het 45-jarig bestaan van de Sprinters in Achel tegen lokale thuisploeg. Logisch dat zij op zo een dag een topteam zoals VRCP hebben uitgenodigd voor hun jubileum-wedstrijd en het werd dan ook een spektakelstuk. Om de afwezigheid van onze ervaren Frans op te vangen werden er 2 jonkies aan de kern toegevoegd, Sam Thys en Sam Gielen. Voor Sam Thys was het van 10 november geleden dat hij had meegespeeld. Er zijn ondertussen wel een paar kilootjes bijgekomen maar bij momenten kwamen toch weer een aantal klasseflitsen boven. Tegen de Sprinters kregen we dit seizoen thuis nog 0-6 op ons doos en vorig seizoen verloren we op 19 mei maar liefst met 9-2. We waren dus gewaarschuwd en ook wel gemotiveerd om te tonen dat we als ploeg zijn gegroeid. Na 5 minuten kan Eddy met een knappe reflex redding brengen maar in de rebound staat het tot 1-0. Wij antwoorden dadelijk met een resem kansen op een rij maar het vizier van Joeri staat nog niet goed afgesteld ofwel staat een sterk keepende thuisdoelman in de weg. Halfweg de eerste helft wordt Jurgen diep gestuurd, hij is sneller op de bal dan de keeper en kan over hem binnen stiften (1-1). Door met 11 man voor iedere bal te knokken halen we met deze stand de rust. Palm laat zich vervangen door Tom en Ronny komt in de plaats van Sam Thys. Onder leiding van een sterke Stijn en 2 kuitenbijters Vital en Nico die meerdere duels moeten uitvechten blijven we goed in de wedstrijd. Bij een scrimmage in onze 16 verdwijnt de bal in het geharrewar toch in ons doel (2-1). Geen paniek, wij blijven zelf ook kansen creëren en Sam Gielen kan met een harde schuiver van net buiten de 16 (na goed voorbereidend werk van Joeri) de stand terug gelijk brengen (2-2). Na een knappe voorzet van Sam Gielen kan Ronny de bal deviëren naar de verste paal waar die op de lijn nog door een verdediger wordt weggewerkt. 10 minuten voor tijd kan Joeri 3 verdedigers van zich af schudden en in de korte draai hard binnen trappen (2-3). Na een handsbal in de 16 krijgt Jurgen nog de unieke kans om ons een geruststellende voorsprong van 2 doelpunten te schenken. De strafschop wordt niet slecht getrapt maar knap door de doelman in hoekschop geduwd. Op het einde is het nog even pompen of verzuipen en langs beide kanten worden er felle duels uitgevochten. De overwinning smaakt zeer zoet en bij een frisse pint genieten we er in de feesttent van na.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s