14/09/’18: VRCP – Veteranen Lillo: 5 – 5

De ploeg: Eddy, Frans, Stijn, Vital, Tom, Timmy, Palm, Sam, Tommy, Jens, Jochen, Robin, Dries, Joeri en Khalid.

Opnieuw een ruime kern met 15 beschikbare spelers. Om iedereen tevreden te houden had de coach een nieuw systeem ontwikkeld. De eerste helft duurt 40 minuten en de tweede 35 minuten. We delen de wedstrijd op in drie delen van 25 minuten en voeren na het eerste en tweede deel telkens 4 wissels door. Daardoor kan iedere speler minstens 50 minuten voetballen. Dit systeem werkt tot een maximum van 16 spelers.

Blijkbaar was de uitleg misschien te ingewikkeld want het eerste kwartier waren we zo goed als nergens. We begonnen nochtans goed met Joeri die na 3 minuten alleen op de keeper kon afgaan maar nipt naast doel besloot. Na 5 minuten een eerste verwittiging, Eddy kan het schot nog net onder de lat uit over doel tikken. De hoekschop die daarop volgt leidt tot de 0 – 1. We reageren met een hard schot via Sam. 10e minuut, vrije trap vanop 20 meter voor de bezoekers, hard over de muur en in de hoek en het staat 0 – 2. 2 minuten later slikken we op een counter de 0 – 3. Dan besluit Joeri dat het genoeg is en schakelt hij een versnelling hoger. Op kracht zet hij zich door en scoort de 1 – 3 en 5 minuten later slingert hij zich door de verdediging en maakt de 2 – 3. In minuut 22 wordt Dries door Joeri alleen voor de keeper gezet maar hij schiet over doel. Een minuut later Jochen alleen op doel af, ook naast. Op het half uur opnieuw de bezoekers met een hard schot net onder de lat en 2 – 4. We zien ook nog een voorzet/schot van Sam dat op de kruising belandt. Vlak voor rust Khalid met een knappe dribbel in de 16 en hij zet de ruststand op 3 – 4. Aan de rust wisselen we van scheidsrechter zodat Vic rustig kan gaan douchen en de kantine doen, Ronny neemt zijn taak over.

Na de rust zien we 35 minuten eenrichtingsvoetbal, Lillo komt nog slechts éénmaal in onze 16. Via een strafschop, na duwfout op Jochen, scoort Joeri met zijn derde doelpunt van de avond de gelijkmaker (4 – 4). Op een van de vele hoekschoppen die we kunnen afdwingen maakt hij met een kopbal ook nog eens de 5 – 4. Helaas moeten we op een counter de gelijkmaker nog toestaan. 5 – 5 na een sportieve en genietbare partij voetbal. We blijven dit seizoen nog ongeslagen.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s