09/10/’20: VRCP – FC Pundershoek: 1 – 3

De ploeg: Eddy, Vital, Stijn, Timmy, Palm (’35 Robin), Jens, Senne, Jochen, Niels, Jelle en Dries.
We spelen vandaag tegen FC Pundershoek, een caféploeg uit Eksel die normaal op zaterdagnamiddag speelt. Op zaterdag krijgen ze met moeite 11 spelers bij mekaar, vanavond zijn ze met 15. Een aantal reserven van FC Eksel komen hun versterken, we bekampen dus (opnieuw) een jeugdig elftal. De eerste 10 minuten vliegen ze er stevig in met enkele onbesuisde tackles. Nadat we hun duidelijk maken dat dit veteranenvoetbal is en dit viriel spel niet thuis hoort op dit niveau passen ze hun wel aan en wordt het verder een sportieve wedstrijd. Na enkele minuten staan we al 0 – 1 achter wanneer een te korte terugspeelbal wordt onderschept en de kans wordt afgemaakt. Even later opnieuw een slechte pas vanuit onze verdediging, snelle tegenaanval en 0 – 2. Wij blijven echter goed meevoetballen en liggen zeker niet onder. Jochen kan Dries met een doorsteekpas wegsturen maar Dries kan net niet afwerken. Verder noteren we nog enkele halve kansen en hoekschoppen. Aan de rust komt Robin in de plaats van Palm, het duurt even voordat Robin het tempo oppikt maar vanaf dan zijn we de betere ploeg en kunnen we meerdere (kleine) kansen afdwingen. Wanneer Jens in de 16 met een drieste tackle van de bal wordt gezet gaat de bal op de stip, koud kunstje voor Dries en de aansluitingstreffer is een feit (1 – 2). Ondanks het feit dat de scheidsrechter 5 minuten laat overspelen kunnen we de gelijkmaker niet scoren. Integendeel zijn het de bezoekers die met een snelle counter de 1 – 3 scoren. Leuke wedstrijd tegen een al bij al jonge en toch wel sportieve tegenstander waarin we onze meerdere moeten erkennen. Volgende week in Ham hopen we nog eens een echte veteranenploeg te treffen.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s