24/09/’21: VRCP – OC’76: 2 – 5

De ploeg: Eddy, Niels, Vital, Timmy, Tom, Dieter, Patriek, Jochen, Sam G., Jan, Robin, Jelle, Palm en Ronny.

Vanavond ontvangen we de buren uit Helchteren van Oud Chiro en dat belooft weer een stevige tegenstander te worden. Bij ons zien we enkele nieuwe namen in het elftal. Jan brengt zijn kameraad Dieter mee, Tom zijn neef Sam Gielen en dankzij de sociale media (Facebook) wisten we deze week een nieuwe aanwinst te strikken. Patriek Tielens speelde in het verleden bij het ter ziele gegane FC De Vedetten, gelukkig heeft hij geen vedettenallures want anders zou hij niet bij onze ploeg passen. Wij beginnen het sterkst aan de partij met kansen voor Dieter, van dichtbij over, op pas van Sam en en voorzet van Jochen die door Jan over doel wordt getrapt. In minuut 11 komen de bezoekers voor het eerst piepen en ze weten ook te scoren, gelukkig voor ons heeft scheidsrechter Kris buitenspel gezien en wordt het doelpunt afgekeurd. Op het kwartier zien we een afgeweerd schot van van Robin, op voorzet van opnieuw Sam, en Dieter is goed gevolgd en kan in zijn eerste wedstrijd ooit dadelijk scoren. Tijdens de rust horen we dat hem dat een bak bier van Jan zal opleveren, die hij uiteraard met zijn ploegmakkers wil delen. In minuut 18 noteren we een schot van Jochen op de paal. Minuut 24 komt een voorzet van de bezoekers tegen de steunarm van Vital, Kris ziet er een strafschop in die wordt omgezet en het staat terug gelijk. Op het half uur moet Vital het terrein gekwetst verlaten en vlak voor het rustsignaal zien we nog een schot van Robin. Tijdens de rust komt Palm in de ploeg, hij is iets vroeger teruggekeerd van een tweedaagse met zijn vrouwtje. Wat hij daar heeft uitgespookt weten we niet, we stellen wel vast dat het geen goed heeft gedaan aan zijn spieren want na 20 minuten moet hij het terrein al gekwetst verlaten. Op dat moment is er echter al het een en ander gebeurd. Vlak na rust mist Timmy zijn interceptie en kan een aanvaller alleen op Eddy af gaan en plots staan we 1 – 2 achter. Onmiddellijk daarna een voorzet van Robin en Jan schiet over. Minuut 6 een knappe doorsteekbal van Jelle op Robin, deze kapt nog eerst even een verdediger uit en schiet dan mooi binnen (2 – 2). Nog geen minuut later staan we echter alweer achter als Eddy zich miskijkt op een ver schot. Op het kwartier moet Palm een doorgebroken aanvaller foutief afstoppen, de vrije trap levert niets op. In de 18e minuut staat het 2 – 4 en is de veer gebroken. Palm wordt voor het laatste kwartier afgelost door Ronny en we moeten ook nog de 2 – 5 incasseren. Robin krijgt dan nog een kans door ons met een strafschop terug in de wedstrijd te brengen maar hij schiet over. Palm zijn pechavond is nog niet voorbij want wanneer hij na de wedstrijd zijn verdriet aan het verdrinken is krijgt hij nog de boodschap dat hij op de zetel mag slapen omdat hij te laat thuis is.

Volgende week op verplaatsing tegen Oud Park Houthalen.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s