17/06/’22 FC Pundershoek – VRCP: 1 – 5

De ploeg: Eddy, Stijn, Timmy, Michael, Palm, Patriek, Jan, Jochen, Robin, Jurgen, Jelle, Niels en Ronny.

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen gingen we in Eksel op bezoek bij FC Pundershoek. Het is pas de 2e keer dat we tegen deze ploeg speelden, thuis werden we in oktober 2020 met 1 – 3 afgedroogd. Met Niels en Ronny op de bank begonnen we in warme omstandigheden aan de wedstrijd. Het eerste kwartier raken we werkelijk geen bal (geen wedstrijdritme en balgevoel) en als we 3 – 0 hadden achtergestaan zouden we niets te vertellen hebben. Met een paar halve kansjes kunnen we af en toe dreigen maar wanneer we 10 minuten voor rust 1 – 0 achterkomen is dat op dat moment een zeer gevleide stand. Toch kantelt plots het wedstrijdbeeld als Jan met een knappe vrije trap de bordjes gelijk hangt. Als Jochen dan ook nog eens onderuit wordt geschoffeld in het strafschopgebied gaat de bal op de stip. Een klusje voor Jurgen die de ruststand van 1 – 2 binnen trapt. Eddy geeft aan dat hij last heeft van de warmte (hoofdpijn) en laat zich wijselijk in doel vervangen door Niels. Speler-trainer Palm laat dan zijn tactisch vernuft zien en weet met één positiewissel de wedstrijd volledig te doen kantelen. Robin schuift een plaats achteruit en komt naast Jochen in het middenveld spelen en Jan verhuist op zijn beurt naast Jelle naar de spitspositie. Deze ingreep heeft dadelijk resultaat, Jurgen kan snel de 1 – 3 scoren. Even later zet Jelle zich sterk door, kapt een verdediger uit, legt breed tot bij Jochen die Jan vrij ziet staan en biedt hem de 1 – 4 op een schoteltje aan. Jochen verstuurt dan nog vanop de middenlijn een diepe bal richting Jan, de verdediger probeert de bal onder druk terug te spelen, zet de doelman daardoor op het verkeerde been en scoort een owngoal. Ronny mag dan bij zijn laatste wedstrijd nog een kwartiertje invallen en de ploeg doet er alles aan om hem een doelpuntje aan te bieden. Verder dan een vrije trap, door de keeper uit de winkelhaak gehaald, en een gekraakt schot op aangeven van Jochen geraakt hij helaas niet. Na de wedstrijd gaat de barbecue aan en met de nodige frisse pintjes wordt teruggeblikt op het seizoen.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s