13/01/23 VRCP – OC Helchteren

Met de moeilijke wedstrijd tegen Oud Chiro Helchteren en verschillende vaste waardes die andere verplichtingen hadden, zag onze coach Palm het niet meer echt zitten (mede door zijn mindere vorm van de laaste weken) en besloot dan maar om naar een drinkgelag te gaan uit schrik voor de eerste seizoensnederlaag.

Interim trainer Timmy heeft dan na veel speurwerk en met de hulp van enkele medespelers dan toch een volwaardige ploeg samen gekregen.

We starten met jeugdproduct Seppe in doel. Niels en Vital zijn onze backs terwijl Jens en Mike het centrale duo zijn.

Met Patje op rechts en Joppe op links hebben we weer offensieve flanken. Daarom dat we Stijn als buffer voor de verdediging zetten met Jorrit daar voor. In de aanval hebben we oudgediende Jelle en nieuwkomer Sefa. Dit is een collega van Mike en Timmy, en wou na 10 jaar nog eens proberen of hij het niveau van vroeger nog had.

De match begint evenwichtig mat weinig echt doelgevaar. We zien enkele schoten vanop afstand, maar geen enkele kan de doelman verontrusten. Net als de talrijke supporters allemaal 5 minuten voor de rust naar binnen stromen voetbalt OC een prachtige aanval samen en worden we helemaal uit verband gespeeld. Hierdoor gaan we jammer genoeg met een 0-1 stand rusten.

Tijdens de rust geeft Vital aan dat zijn conditie niet meer zo top is en de kans wil geven om Timmy zijn conditie nog wat te laten opkrikken. Hierdoor verhuist Jens terug naar de back en komt Timmy centraal langs Mike te staan.

Met hernieuwde moed beginnen we aan de tweede helft. Na 10 minuten krijgt Timmy enorm veel vertrouwen nadat hij de tegenstander kan poorten. Hierdoor schuift eenmaal mee in en kan Joppe inspelen. Timmy spurt stilletjes door waardoor heel de verdediging van OC begint te twijfelen en Jorrit vrijgespeeld wordt door Joppe. Hij dribbelt zich tussen 3 twijfelende verdedigers door en kan de bal loepzuiver langs de keeper binnen leggen. Hierna spelen we verder om ook nog de winst binnen te halen maar met de vele risico’s komen er ook kansen voor de tegenstander. Op één van die kansen komen we heel goed weg als de spits van in de kleine backlijn de lat weet te raken in plaats van te scoren. Hierna spelen we meer op zekerheid en vallen er ook geen doelpunten meer.

Na een zeer evenwichtige wedstrijd is dan 1-1 ook een terechte uitslag.

In de derde helft blijkt dat we hierin toch weer beter zijn dan de tegenstander en leren we Seppe zijn voorkeur voor Grimbergen ook kennen. Maar zijn limieten zijn om 2u ook bereikt, dus kunnen uiteindelijk een leuke vrijdagavond goed afsluiten.

Volgende week spelen we de derby tegen Grote Brogel, die zich al maanden op deze match aan het voorbereiden zijn. Dus iedereen zorgen dat we fit zijn zodat we deze derby weer winnend kunnen afsluiten.

Uw verslaggever Timmy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s