14/04/23 Ham – VRCP

Omdat onze coach moest gaan testen bij de veteranen van Barcelona, zijn we uiteindelijk met 12 spelers kunnen oprijden naar het verre Ham. Daar kwamen we er om 19u45 achter dat de coach ons ook nag het verkeerde aanvangsuur had doorgegeven en dat de wedstrijd om 20u45 begon in plaats van 20u00. Toch bedankt aan alle spelers die zich in allerlei bochten hebben gewrongen om er op tijd te zijn.

We starten de wedstrijd met Eddy als ons betrouwbaar sluitstuk. Niels en Vital houden onze flanken dicht, terwijl Mike en Timmy centraal voor de opbouw zorgen.

Patje en Jochen zijn ons centraal middenveld, Stef en Joppe zijn ons loopvermogen op de flanken. Met Jurgen en Joachim hebben we dan ook nog snelheid en scorend vermogen in de spits staan.

Extra speler Jochem wou om de bank starten, want hij had op zaterdag nog een andere wedstrijd, maar aangezien Ham maar met 10 kon starten, is hij bij de tegenploeg gaan spelen.

Na 2 minuten dolt hij al meteen met onze rechter vleugel Stef en brengt een gevaarlijke voorzet die door de ervaring vanachter geneutraliseerd kan worden. Hierdoor weten we meteen dat we vooral hun linkerflank in de gaten moeten houden. We komen steeds meer in ons spel, krijgen enkele kansen maar zijn te slordig in de afwerking.

Na 15 minuten krijgen we een vrije trap juist buiten de backlijn, na een hevige discussie tussen Joppe en Jochen laat Joppe zien hoe men een vrije trap moet nemen, en krult de bal in de kruising.

Even later denkt Jochen dan vanop afstand hetzelfde te proberen, maar het blijft 0-1.

10 minuten voor de rust komen we na weer enkele kansen gemist te hebben, toch weer tot scoren. Jurgen kan vrij aanleggen in de backlijn, maar de keeper heeft nog een geweldige reflex en is kansloos op de krachtige kopbal van Joppe.

Vlak voor rust kan Joppe op de rand van de 16 de bal ontfutselen en legt meteen aan met links. De bal verdwijnt onhoudbaar in het hoekje en zo gaan we met een 0-3 stand rusten.

Tijdens de rust vragen we nog aan Jochem of hij nog een helft bij ons wil spelen, maar hij voelt zich het lichtpunt van de tegenpartij en wil daar nog wat schitteren.

In de tweede helft houden we uiteindelijk gemakkelijk de controle en kunnen de score nog laten oplopen.

Eerst kan Joppe met een simpele binnentikker zijn vierde van de avond vieren.

Daarna leggen we nog enkele schitterende acties op de mat waarbij Jurgen, Patje en Joppe voor de 0-7 zorgen.

Bij de tegenstand zorgt Jochem nog voor enkele acties, maar onze verdediging staat solide onder de goede coaching van onze meevoetballende keeper.

Zo zien we dat we zonder onze trainer goed spel brengen met schitterende looplijnen, goede sturing en verbluffend veel lopende verdedigers.

Na de wedstrijd wordt er nog even nagepraat en valt vooral op dat de hoofdcoach weinig interesse toont in onze wedstrijd. ( later vernemen we dat hij weer aan een toog in slaap was gevallen, samen met de trainers van de U15) Als we dan naar huis vertrekken, krijgt Joppe nog telefoon van Sporza over zijn match en is zo de kluts kwijt dat hij weer de verkeerde weg neemt. Uit paniek legt hij neer en kan daardoor niet aanwezig zijn aan tafel bij Extra Time.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s