22/03/24 Wijshagen – VRCP

Vandaag mochten we op bezoek bij onze voetbalvrienden in Wijshagen in het gezellige Heidebloem stadion.
Sammy de T1 van Wijshagen had serieuze selectieproblemen nu zijn 2 sterkhouders Toine en Jo mee moesten met het 1ste elftal. Nipt verloren hadden we horen zeggen na de match ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚
Al waren de vervangers met Looske en Verheyen niet van de minste.

Tot overmaat van ramp had de thuisfluiter AKA DJ Kev ook al geannuleerd en moest Racing Peer hun scheidsrechter ook nog meebrengen.
Door al die organisatorische blunders hadden we iets minder tijd voor de voorbereiding van de match.
We starten met Robin in doel, Stijn en Timmy centraal achterin en Jens en Joris op de backs. Het middenveld neemt Palm met Jochen voor zijn rekening. Patje en Joppe op de flank. Harry en Joeri gaan postvatten in de spits.
De talrijk meegereisde supporters waren weer een extra 12de man voor ons elftal.

We starten aan een verschroeiend tempo en drukken de thuisploeg op hun eigen helft. Met oogstrelend voetbal en mooie acties kan het eerste doelpunt niet lang uitblijven. Als Joeri zich nog eens goed doorzet en 2 maal Joppe kan bereiken staan we na een 10 tal minuten verdiend 0-2 voor.
Als de thuisploeg dan toch eens over de helft komt en enig mooi welliswaar randje buitenspel de bal over de doelman stift komen de Wijshagenaren op 1-2. Mooi doelpunt van de ruige Pukkelpopper.
Iets later wijkt er een bal af op een racing speler en verdwijnt in doel (Volgens Geertje Houben was het een loepzuivere kopbal maar dat kan niemand zich nog herinneren ๐Ÿ™‚ ). Tegen de gang van het spel in komt Wijshagen zo op 2-2.
Net voor de rust belandt de bal voor de gouden linker van onze T1 die de bal toch maar even met rechts in het hoekje plaatst.
De tweede helft wordt een ware killer doch vooral door de fysieke achterstand krijgen we de ruimtes niet meer dicht gelopen. Zij konden constant wisselen en wij waren jammer genoeg maar net met 11. En met zo’n solide doch venijnige verdediger gelijk Jeroen weet je dat het dan moeilijk gaat worden. Met de 2de afgeweken bal van de avond komen ze eerst op 3-3.
En als dan ook nog net voor affluiten de bal net goed valt voor Verheyen, hij heeft dan wel het minst goede schot van de ploeg dan weet ge hoe laat het is ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

Afsluiten doen we verbroederend aan de toog waar we niet voor de eerste keer weer uit de kleine beker moeten drinken.