25/09/’15: VRCP – Veteranen Winterslag: 4 – 7

De ploeg: Eddy (’35 Luc), Jef (’35 Nico), Thomas (’35 Jochen), Palm, Frans (’45 Frank), Kristof H. (’50 Ronny), Stijn, Robin, Rob, Tom en Jelle.

Maar liefst 16 aanwezige spelers en dus keuzemogelijkheden genoeg voor de trainer. Tegen onze tegenstander van vandaag, de veteranen van Winterslag, konden we in het verleden regelmatig vlot winnen. Was het onderschatting of een foute beslissing om 3 sterkhouders (Nico, Jochen en Luc) op de bank te plaatsen??? Dat laatste zou zeker niet de reden mogen zijn want de 11 spelers aan de aftrap kunnen (als ze willen) ook allemaal tegen een bal trappen! In de eerste helft zagen we een onherkenbaar, zwak en ongeïnspireerd VRCP op de grasmat. Aan de rust keken we dan ook tegen een 0-4 achterstand aan. De 4 doelpunten waren een perfecte weergave van onze ‘prestatie’. Telkens mocht een Winterslagspeler ongehinderd door onze verdediging ‘wandelen’, alleen voor Eddy komen en afwerken zonder dat hem ook maar iets in de weg werd gelegd. Er was totaal geen duelkracht, een pas van 5 meter kwam niet aan, onze aanvallers werden niet bereikt,… In minuut 11 wordt het 0-1 na balverlies van Thomas, minuut 18 staat het 2-0, na 28 minuten 0-3 en op minuut 32 0-4. Bij ons enkel halve kansjes of een zwak schot van Rob, Jelle, Robin en Tom. Tijdens de rust worden 3 wissels aangekondigd, Rob gaat in doel i.p.v. Eddy en Luc, Jochen en Nico komen in de plaats van Thomas en Jef. We hopen dat deze wissels meer vuur in de wedstrijd brengen. Na 3 minuten stuurt Jochen Tom diep en deze werkt, via een verdediger, af en maakt de 1-4. 3 minuten later Luc breed op Jochen die vanop de rand van de kleine backlijn recht op de keeper besluit. Een minuut later een voorzet van Luc, door een Winterslagverdediger in eigen doel verwerkt. Wij verwachten een kantelmoment in de wedstrijd als we de 3-4 zullen scoren. Helaas valt de goal aan de overkant wanneer onze linkerflank wordt opgerold en Rob de 2-5 niet kan verhinderen. In de 12e minuut krijgen we een vrije trap na een fout op Robin, Jochen knalt deze naast de muur binnen en de 3-5 staat op de bordjes. De tegenstander begint al wat meer te grommelen en we zien ook enkele gemene fouten. In minuut 17 de aansluitingstreffer (4-5) wanneer Jochen door Luc wordt vrijgespeeld, alleen op doel kan afgaan en afwerken. Heel veel protest bij de tegenstander bij dit doelpunt omdat zij geloven in buitenspel. Vic had dit echter goed gezien want Jochen vertrok enkele meters achter de verdediging op het moment van de pas. In de 22e minuut incasseren wij de doodsteek, een vrije trap vanop de flank vliegt over Rob in de verre hoek binnen (4-6). De veer is bij ons nog niet gebroken en we krijgen nog 2 dikke kansen in minuut 24 en 26, telkens via Luc. Bij de eerste kans een misser op voorzet van Frank, bij de 2e een lobbal van Jochen over de keeper en vanop 1 meter schiet Luc de bal naast doel. Enkele minuten voor tijd komt de eindstand van 4-7 op het scorebord na een mooi uitgespeelde één-twee.

Een eerste helft om snel te vergeten en een optimist zou zeggen dat we de 2e helft toch met 4-3 hebben gewonnen.

Hopelijk kunnen we deze wanprestatie volgende week wegspoelen in Zonhoven.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s