09/10/’15: Veteranen Zwartberg – VRCP: 2 – 1

De ploeg: Eddy, Antonio, Ronny, Jimmy, Frans, Jef (’35 Palm), Rob, Nico, Kristof H., Jeroen en Tim.

Jimmy, Tim Menten en Jeroen kwamen ons vandaag versterken en zo trokken we met 12 spelers naar Zwartberg. Elke ploeg domineerde één helft en de eindstand was reeds aan de rust bereikt. In de eerste helft was Zwartberg de betere ploeg en hun snelle, technische (en vooral jongere) spelers speelden ons af en toe van het spreekwoordelijke kastje naar de muur. Ze kwamen dan ook verdiend 1 – 0 voor via een laag schot waarbij Eddy uitschoof en zo net niet aan de bal kon. De eerste keer dat wij de neus aan het venster steken (na ongeveer 20 minuten) staat het gelijk. Jeroen stuurt zijn maatje Tim diep, deze vertrekt net over de middenlijn, is sneller dan de verdediger en lobt de bal mooi over de keeper. Nog voor de rust wordt het 2 – 1 nadat er eentje door onze verdediging slalomt en in de korte hoek binnenschiet. Na rust komt Palm op en zo hebben we meer voetballend vermogen centraal in het middenveld. Vanaf nu zijn wij ook de betere ploeg. Jimmy en Antonio houden achteraan de sleutel op de deur en wij kunnen enkele mooie kansen bij mekaar voetballen. Rob is hierbij de gevaarlijkste man met een prachtig schot richting de winkelhaak dat door de keeper nog net in hoekschop kan worden geduwd. Even later nog een voorzet van Rob naar Palm die aan de tweede paal de bal in één tijd over doel schiet (controle en binnenschieten was beter geweest). In de laatste minuten dwingen we nog een paar hoekschoppen na mekaar af, helaas kunnen we de verdiende gelijkmaker niet scoren.

Het belangrijkste nieuwsfeit van de dag noteren we echter na de wedstrijd. Voor het eerst in het bestaan van Racing Peer krijgt een speler rechtstreeks door KRC Genk een contract aangeboden. Jef heeft tijdens de eerste helft op de aanwezige scouts een verpletterende indruk gemaakt. Na de wedstrijd wordt Jef in de kantine aangesproken en als hij hoort dat hij in de toekomst wedstrijden kan spelen tegen Club Brugge, Standard, e.d. begint hij al te glimmen van trots. Hij geeft dan ook zijn telefoonnummer door en verwijst voor verdere onderhandelingen door naar Madeleine. (*)

Uw verslaggever,

Ronny

(*) Voor de duidelijkheid er nog even bij vermelden dat het om wandelvoetbal (een nieuw initiatief van KRC Genk) gaat. Broer Frans, toch wel een beetje jaloers op zoveel aandacht voor Jef, bood ook spontaan zijn diensten aan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s