05/02/2016: Veteranen De Hutte – VRCP: 1 – 0

De ploeg: Eddy, Gert V., Antonio, Nico, Jef (’35 Frans), Gert K., Billy, Sam (’35 Palm), Ronny (’35 Thomas), Patrick en Jelle.

Na een (veel te lange) winterstop van anderhalve maand waren we benieuwd naar de fysieke toestand van onze veteranen. Gelukkig hebben we een kern van 14 spelers en kunnen we dus wisselen indien nodig. De grote afwezige is onze nieuwe trainer Rob, wij twijfelen als hij nu op trainerscursus was of al aan het scouten voor volgende week? Bij de opwarming stelden wij al vast dat het plein er enorm zompig bij lag en het zeker een fysieke veldslag zal worden. Wij nemen de wedstrijd resoluut in handen en proberen er al voetballend uit te komen. De thuisploeg rekent op lange ballen richting hun snelle spitsen. Ons combinatievoetbal lukt tot aan de grote backlijn van de tegenstander en dan is er meestal een slechte laatste pas of een gebrekkige afwerking. Toch krijgen wij de 2 mooiste kansen van de eerste helft. Een mooi schot van Billy wordt door de thuisdoelman nog net in hoekschop geduwd. Even later kan Ronny Patrick diep sturen, deze zet Jelle alleen voor de keeper, Jelle kan de keeper omspelen maar wordt te ver in de hoek en tegen de achterlijn gedreven om gevaarlijk te kunnen zijn. Een paar minuten voor het rustsignaal wordt een aanval van ons afgebroken en er volgt weer een lange lel naar voor. De snelle thuisaanvaller mag vanuit ruim 3 meter buitenspel alleen op Eddy afgaan en aangezien de scheidsrechter niet fluit mag hij ook nog afwerken (1-0). Na de rust brengen wij met Thomas, Palm en Frans 3 verse krachten in en gaan we proberen minstens een puntje uit de brand te slepen. We krijgen daarvoor ook twee 100%-kansen. Bij de eerste een mooie inspanning van Gert K. die de rechterflank oprolt en een perfecte voorzet tot bij de tweede paal aflevert. Jelle kan daar helaas net niet bij de bal. Even later vanop de linkerflank een gelijkaardig scenario, nu kan Nico zich op kracht doorzetten, net voor de achterlijn de bal binnenhouden en de bal perfect op het hoofd van Patrick schilderen. De kopbal van Patrick is jammer genoeg niet hard en zuiver genoeg. De thuisploeg kan af en toe ook nog gevaarlijk tegenprikken met daarbij een kopbal net over en een paar schoten voorlangs. De ruststand blijkt ook de eindstand te zijn en zo reizen we zonder punten terug naar Peer.

Uw verslaggever,

Ronny

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s