28/04/’17: VRCP – Waubergerheide: 8 – 4

De ploeg: Matti, Frans, Thomas, Nico, Vital, Ward, Jens, Jochen, Robin, Jelle, Joeri, Palm en Ronny.

‘Doelpuntenkermis bij streekderby op ’t Lin’ zou de krantenkop (kunnen) zijn als dit verslag op de sportbladzijden van Het Belang zou verschijnen. Antonio had juist 11 spelers bij mekaar gekregen (Peter kwam iets later aan) bij de wijkploeg, wij waren met 12. Vermits Eddy met een rugblessure moest afhaken hadden wij geen keeper. Geen nood echter, de bezoekers hadden er 2 en zo werd een ruil voorgesteld: één keeper (Matti) voor Palm en Ronny. Beide spelers wilden zich precies wel bewijzen tegen hun ploegmakkers en vielen ook wel op, Palm steeds aanspeelbaar en kwistig strooiend met voorzetten en doorsteekpasjes, Ronny met één doelpunt en 2 assists. De bezoekers konden het eerst scoren, Andy wordt diep gestuurd en kan de bal over de keeper lobben. Enkele minuten later staat het echter al weer gelijk via Jochen (1-1). Op een volgende tegenaanval komen de bezoekers weer op voorsprong, Ronny kan een voorzet simpel binnentikken. Nog later wordt het zelfs 1-3, hoekschop Ronny en Timmy knikt binnen. Nog voor de rust zet de thuisploeg de situatie recht, eerst Robin met een kopbal en daarna Joeri met zijn eerste van de avond (ruststand 3-3). In de loop van de eerste helft had Antonio zich met een blessure moeten laten vervangen bij de bezoekers en Peter kwam voor hem in de plaats. Ook na rust blijft het spel goed op en af gaan met kansen aan beide kanten. Wanneer Robin een (licht gegeven) penalty kan afdwingen en binnen trappen breekt de veer bij de bezoekers. De veteranen blijken fysiek sterker en dwingen nu een overtal van kansen af. Robin kan zijn 3e doelpunt van de avond binnen koppen (op hoekschop van Jochen) en ook Ward kan met links in de verre hoek scoren (6-3). Joeri kan zijn doelpuntensaldo ook nog opkrikken (zijn 5e doelpunt op 2 wedstrijden) en zet de 7-3 op de bordjes. Een hard werkende Jelle, soms ongelukkig in zijn acties, kan op het einde van de wedstrijd ook zijn verdiende doelpunt scoren. Zijn schot dreigt langs te gaan, wijkt af op een steentje of oneffenheid in het veld en gaat via de paal binnen (althans dat is wat we hem na de wedstrijd proberen wijs te maken, de bal ging wel degelijk gewoon binnen hoor Jelle). Het laatste doelpunt is voor de bezoekers en is een kopie van hun 3e doelpunt, hoekschop Ronny en kopbal Timmy. Eindstand 8-4.

Volgende vrijdag thuiswedstrijd tegen de veteranen van Zwartberg.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s