02/06/’17: VRCP – Veteranen Lanaken: 5 – 1

De ploeg: Eddy, Frans (’35 Rob), Nico, Palm (’35 Thomas), Stijn, Ronny, Jürgen, Robin, Sam, Joeri en Jelle.

De aftrap van deze wedstrijd op het tornooi van de veteranen van Nieuwe Kempen was normaal om 19u15, en wij stonden toen ook al met 12 spelers op het veld. De tegenstander had er op dat moment nog maar 5, de anderen waren nog onderweg. Tegen 19u35 hadden ze er dan uiteindelijk 10 zodat we konden beginnen. We nemen onmiddellijk de wedstrijd in handen en scoren al vrij snel de 1 – 0. Een voorzet van Jürgen wordt door Joeri keihard tegen de netten getrapt. Halverwege de 1e helft valt de 2 -0, een korte hoekschop van Stijn naar Ronny, deze speelt de bal door naar Sam die vanop de rand van de 16 de bal hard in de linkerbenedenhoek schiet. Eddy moet de eerste helft slechts éénmaal de handen uit de mouwen steken. Aan de rust noteren we de rentree van Rob die op de linksback Frans komt vervangen. Rob speelt een secure 2e helft, zuivere passing en goed sturend van achteruit. Binnen de 10 minuten komen we op 3 -0 , een hard schot van Sam kan door de keeper niet klem worden gepakt, Jelle is goed gevolgd en tikt simpel binnen. Na een misverstand tussen Nico en Eddy kan de tegenstander tegenscoren. Wij laten dit niet aan ons hart komen, even later zien we een doorsteekpasje van Ronny op Robin die de bal in de verre hoek binnen schiet. Jelle valt dan gekwetst uit en Palm komt terug op het veld. In de allerlaatste minuut noteren we dan de 5 – 1, een doelpunt van Palm zoals alleen Palm kan scoren. Iedereen vraagt zich af wat er nu eigenlijk gebeurt, struikelt hij over de bal, over zijn eigen benen of zit er een hobbel in het terrein. Feit is dat de bal in de korte hoek binnen huppelt en dat Palm zoals steeds na de wedstrijd een duidelijke uitleg heeft…

Verdiende overwinning tegen een ploeg die vandaag tegen ons hun laatste wedstrijd speelt en er definitief mee stopt. Enkele jaren geleden speelden wij op ditzelfde tornooi voor het eerst tegen deze ploeg, voor ons is de circel dus rond. Het feit dat er opnieuw 5 verschillende spelers scoorden wijst opnieuw op een knappe collectieve ploegprestatie. Nu volgen nog 2 topwedstrijden tegen ploegen waar we het steeds moeilijk tegen hebben. Beginnen doen we volgende week in Meeuwen tegen ITM2002. Let op, voor deze ploeg is het een galawedstrijd de dag voor hun feest van 50-jarig bestaan. Aan ons om dit feestje te verknallen!

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s