13/10/’17: VRCP – Weerstand Zonhoven: 5 – 5

De ploeg: Eddy, Thomas, Stijn, Vital, Frans (’35 Nico), Lars, Jens, Jochen, Rob, Palm (’55 Ronny) en Joeri.

Een wedstrijd op vrijdag de 13e betekende bijna onze eerste nederlaag van het seizoen. We wisten op voorhand al dat het zonder onze draaischijf Robin moeilijk zou worden en dat we het door het gemis aan techniek meer van de fysiek zouden moeten hebben. Als er afwezigen zijn moeten er echter andere spelers opstaan en Palm had deze boodschap goed begrepen. Na een paar minuten slalomt hij door de buitenspelval en zet hij ons op 1-0. We kunnen deze voorsprong slechts enkele minuten vasthouden wanneer een voorzet via de arm van Frans bij een aanvaller belandt en de bordjes hangen terug gelijk. Geen probleem want Joeri (niet 100% fit maar zelfs op 80% van goudwaarde voor ons) zet ons met 2 doelpunten op een geruststellende voorsprong, althans dat dachten wij… Na slordige passing en te veel ruimte tussen aanval en verdediging worden we 2x op de counter gepakt en staat het aan de rust 3-3. Na de rust brengt opnieuw Joeri ons op 4-3 en vanaf dan zijn de bezoekers beter. Wij moeten bij momenten het spel ondergaan en kunnen te weinig Weerstand bieden. Het wordt dan ook nog 4-4 en zelfs 4-5 en Eddy behoedt ons voor een grotere achterstand. Gelukkig verkeert Joeri in een begenadigde dag en kunnen we toch nog een punt thuishouden. Na de wedstrijd vertelde Joeri dat hij zich bij momenten terug in Ellikom voelde. Daar was het namelijk ook ‘alle ballen naar Joeri en die moet maar zien wat hij er mee doet!’ Dit was veruit onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We zullen volgende week ons niveau moeten opkrikken wat met deze voetbal zijn we tegen de 5 Gebinten een vogeltje voor de kat.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s