25/03/’22: VRCP – 5 Gebinten Koersel: 2 – 4

De ploeg: Eddy, Jens, Timmy, Stijn, Michael, Palm, Jochen, Robin, Patriek, Jurgen en Jelle.

We ontvangen vandaag de 5 Gebinten uit Koersel, een tegenstander waar we als sinds mensenheugenis tegen spelen en waartegen we nog maar zelden konden winnen. Het is dan ook een topploeg op veteranenniveau, maar zeker ook steeds sportief. De eerste 20 minuten van de wedstrijd zijn volledig voor VRCP, qua balbezit, passes en kansen steken we er bovenuit en bij momenten laten wij de bezoekers achter de bal lopen, hetgeen meestal andersom is tegen deze ploeg. Op het kwartier klimmen we dan ook op voorsprong na een mooie actie waarbij Robin de bal breed legt tot bij Jochen die vanop de 16 kan aanleggen. De keeper kan zijn schot nog afweren maar Jelle is goed gevolgd en scoort de 1 – 0. Vanaf dan beginnen de bezoekers hoog druk te zetten, laten ons niet meer voetballen en komen stilaan in de wedstrijd, hetgeen in de 24e minuut resulteert in de 1 – 1. Vlak voor het rustsignaal moeten we ook nog de 1 – 2 slikken. De bezoekers kunnen dan nog eens 3 verse krachten inbrengen, wij zijn maar juist met 11. Het eerste kwartier van de 2e helft is weer voor ons, is het omdat de bezoekers terug naar hun posities moeten zoeken of ligt het aan ons? Na dat kwartier, in de 50e minuut komen de 5 Gebinten op 1 – 3 en 6 minuten later staat het 1 – 4. Wij geven echter niet op en Jurgen kan na een mooie actie de 2 – 4 scoren. Dan is er tenslotte nog een betwistbare fase waarin Jelle naar eigen zeggen wordt aangetrapt in de 16 en om een strafschop roept. De scheidsrechter heeft het echter anders gezien en wordt ook niet door de VAR naar het scherm geroepen, dus geen ‘clear and obvious error’.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s