07/10/’16: Weerstand Zonhoven – VRCP: 0 – 3

De ploeg: Eddy, Ward, Thomas, Nico, Frans, Tommy, Tom, Stijn, Robin, Patrick, Ronny, Sam en Palm.

Wij hadden 13 beschikbare spelers, de tegenstander kon er daar maar 10 tegenover stellen. Omdat wij ons met een waardige ploeg wilden meten gaven we een van onze betere spelers af, Palm deed dus een geel truitje aan en zorgde tijdens de eerste helft ook voor het meeste gevaar bij de thuisploeg. Met Nico en Thomas centraal achterin hadden wij een beresterk duo (kracht en snelheid aan mekaar gekoppeld), Ward deed als rechtsback ook aanvallend zijn duit in het zakje en Frans speelde als vanouds zijn wedstrijd en was op geen fout te betrappen (met als hoogtepunt een knappe pas met de borst). Met 2 snelle flanken Tom en Tommy, het koppel Stijn en Robin centraal op het middenveld en spitsenduo Patrick en Ronny konden we meteen het spel naar ons toetrekken. Reeds na 2 minuten een prachtige diepe bal over de verdediging van Ward op Ronny die zijn controle compleet mist en de kans om zeep helpt. Zowel Tom als Tommy kunnen zich regelmatig op snelheid doorzetten maar Tom schiet de ballen telkens hoog over. Patrick heeft het de eerste helft fysiek zwaar te verduren, eerst valt hij met zijn bil op de elleboog van een verdediger en even later botst hij tegen de paal wanneer hij net niet bij een scherpe voorzet van Tom kan. We noteren ook nog een voorzet van Tom op Patrick, deze kan de bal stilleggen voor Ronny die met links kan aanleggen. Het schot wordt door de keeper naast doel geduwd. Ondertussen laat Palm aan de overkant een dikke kans liggen en moet rappe Nico een doorgebroken aanvaller terughalen. Na een 20-tal minuten kan Tom voor de zoveelste keer doorgaan en hij besluit deze keer in de korte hoek binnen te trappen. Dik verdiend staan we 0-1 voor. Tijdens de rust spreken Patrick en Ronny af om ieder nog de helft van de 2e time te spelen, Sam komt in het veld. Sam wil zich de 2e helft tonen en zo voor volgende week een basisplaats afdwingen. Hij komt dan ook regelmatig in beeld met snelle rushes, prima dribbels en knappe voorzetten. Eén van zijn voorzetten wordt door Robin hard op de keeper getrapt, Ronny is goed gevolgd en kan simpel de 0-2 binnen tikken. Taak volbracht en Patrick komt terug het veld in. Tom kan voor de 2e week op rij 2x scoren en brengt de eindstand op 0-3. Met opnieuw een knappe teamprestatie hebben we de 7e overwinning op 8 wedstrijden te pakken. Volgende week tegen het jonge geweld van de Sprinters uit Achel zal het andere koek zijn.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s