24/08/’18: VRCP – Pool Keroma: 3 – 0

De ploeg: Dries, Sam, Timmy, Nico, Frans, Lars, Jochen, Robin, Jurgen, Jelle, Joeri, Thomas, Khalid en Ronny

Op de happening van FC De Hutte speelden wij onze openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Pool Keroma, een ploeg uit Schoonbeek-Bilzen die in de Maaslandse veteranencompetitie speelt. Tegen deze nieuwe ploeg was het de eerste 10 minuten een beetje zoeken, en af en toe eens goed lachen. Zo lag Jurgen na een minuut al plat op zijn buik op de grasmat, en ook Joeri ging bij een beloftevolle aanval, i.p.v. te scoren, de lijn van de kleine backlijn opsnuiven (zijn vizier stond nog duidelijk niet op scherp de eerste helft). Onze nieuwe doelman Dries Vandijck straalde vertrouwen uit in doel, kan ook moeilijk anders met zo een straffe verdediging voor je (ervaring, kracht en snelheid, verdeeld over de verschillende verdedigers). Halverwege de eerste helft komen we op voorsprong via een werelddoelpunt, gescoord door wie anders dan Robin. Vanop 30 meter zag hij dat de keeper iets te ver voor zijn doel stond en trapt hij de bal enig mooi binnen. Na rust komt Thomas (die pas ’s middags toestemming kreeg van de medische staf) en tweede nieuwkomer Khalid (collega van Sam) in de ploeg i.p.v. Lars en Frans. Khalid toont ons dadelijk dat hij wel met een bal overweg kan en zoekt de combinatie met Joeri. Jochen brengt ons, na stevig doorzetten, op 2 – 0. Even later een mooie dubbelpas tussen Joeri en Khalid, waarna Joeri zijn eerste doelpunt van het seizoen kan scoren. Tot ieders grote verbazing fluit de scheidsrechter (op aangeven van iemand naast het terrein) na 15 minuten de wedstrijd af. Nochtans stonden de volgende ploegen nog niet vol ongeduld te wachten en hadden we gerust nog even kunnen doorspelen. De pintjes en stokskes smaken er niet minder om en we blikken samen alvast vooruit op de volgende wedstrijd, vrijdag a.s. tegen de veteranen van Nieuwe Kempen.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s