17/12/’21: VRCP – Casuals Koersel: 7 – 4

De ploeg: Eddy, Palm, Vital, Timmy, Jens, Sep, Jochen, Jan, Joppe, Dries, Jurgen en Niels.

Vandaag spelen we opnieuw tegen een nieuwe ploeg, Casuals Koersel (eigenlijk de 2e reservenploeg van Weerstand Koersel). En het zal ook bij deze ene keer blijven werd duidelijk.

We noteren om te beginnen het debuut van Joppe (zoon van Jochen) bij de veteranen en bij zijn eerste wedstrijd hoorde hij al dadelijk bij de uitblinkers. Na 8 minuten komen wij verdiend op voorsprong als Jurgen een assist van Joppe kan afwerken (1 – 0). 4 minuten later krijgen de bezoekers een vrije trap op 20 meter en met een hard schot boven in het midden van het doel laat Eddy zich verrassen en staat het 1 – 1. Op het kwartier een hoekschop van Jan en met een krachtige nekslag kan Dries de 2 – 1 binnenkoppen. We kunnen de voorsprong niet lang vasthouden want even later krijgen de bezoekers ook een hoekschop en kunnen ze ook met een kopbal de bordjes gelijk zetten. Weer 3 minuten laten hoekschop voor VRCP, ditmaal gezet door Jochen en binnengekopt door Timmy (3 – 2). Op het half uur kan Jochen zich doorzetten en vanuit een scherpe hoek de bal in de dak van het doel binnentrappen (4 – 2). Vlak voor rust kunnen de bezoekers milderen tot 4 – 3. Aan de rust komt Niels in de ploeg in de plaats van Palm. We zijn pas begonnen aan de 2e helft als Jens zich op links kan doorzetten, de perfecte voorzet kan afleveren op Jurgen die zijn tweede van de avond kan binnentrappen (5 – 3). Dries had goed gekeken hoe Jens de assist gaf en doet nu hetzelfde vanop rechts, perfecte voorzet laag voor doel waar Jan kan afwerken (6 – 3). De bezoekers scoren nog de 6- 4 en even later dreigt het uit de hand te lopen als een bezoekende verdediger de scheids te lijf wil gaan omdat hij vindt dat deze ten onrechte een fout tegen hun ploeg had gefloten. Gelukkig kunnen er enkele spelers tussenkomen op zo erger te voorkomen. Na een korte pauze en bemiddeling wordt de wedstrijd terug op gang gefloten. Bij een volgende lage voorzet kan Sep net niet bij de bal, anders had hij ook nog eens kunnen scoren. Palm laat ook nog een mooie dribbel zien waarbij hij maar liefst 3 spelers in de wind zet maar dan te vermoeid is om de bal nog voor te zetten. Joppe kan zich daarna voor de zoveelste keer doorzetten en bekroont zijn wedstrijd met een subtiel balletje buitenkant voet voorbij de keeper, eindstand 7 – 4. De bezoekers zijn zo gefrustreerd dat ze zelfs niet meer de kantine binnenkomen en zo de thuisploeg verplicht om alle hapjes zelf op te eten. En dorst dat je daar van krijgt…

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s