16/12/’16: VRCP – Veteranen SK Ham: 2 – 0

De ploeg: Eddy, Frans, Thomas, Nico, Tim, Palm, Stijn, Jochen, Sam, Jelle, Patrick, Tom, Ward, Robin en Ronny.

Voor de laatste wedstrijd van 2016 kwamen maar liefst 15 spelers opdagen, en maar goed ook want de bezoekers hadden er maar 9. Ronny deed het scheidsrechtersplunje aan i.p.v. Vic, Ward deed een truitje van de tegenstander aan en Tom, die samen met Robin pas arriveerde toen de wedstrijd 10 minuten bezig was, zorgde dat de bezoekers ook met 11 konden verder doen. Robin  hield zich klaar om de 2e helft Palm te komen vervangen. Met 10 minuten vertraging werd de wedstrijd op gang gefloten. Reeds na 1 minuut zorgde Palm voor algemene hilariteit. Wat hij juist wilde doen begreep niemand maar zijn benen gingen sneller dan hetgeen hij in gedachten had. Hopeloos struikelde hij en viel plat op zijn buik in het gras. Een minuut later toonde hij dat alles in orde was want met een spijtende pas zette hij Jochen vrij voor doel en die kan in de verre hoek de 1-0 scoren. Reeds na 9 minuten noteren we de 2-0, een hoekschop van Jochen wordt door Stijn keihard binnen gekopt. Dan volgt er een kwartier veel middenveldvoetbal zonder uitgespeelde kansen. In minuut 25 opnieuw een hoekschop van Jochen, ook weer opnieuw een kopbal van Stijn die via de keeper en de paal naast gaat. De daarop volgende corner wordt door Jochen kort genomen, hij krijgt de bal terug en schiet die dan op de paal. Bij de bezoekers zijn onze 2 uitgeleende spelers de beste op het terrein en net voor het rustsignaal kan Tom na een snelle tegenaanval breed leggen tot bij Ward, zijn schot gaat net over doel. De 2e helft beginnen we sterk met een doorsteekbal van Robin op Sam, die na een knappe dribbel op de keeper besluit. We zien ook nog een aantal afstandschoten van vooral Jochen en Patrick en Jelle die af en toe kunnen dreigen. Bij de bezoekers kan de laatste man nog eens oprukken en vanop 30 meter een schot met volle tip over Eddy tegen de lat schieten. Op een hoekschop kan Tom nog net naast koppen en Ward schiet een kans in het zijnet. Opvallend feit in de wedstrijd, het onderlinge duel tussen de jongste op het plein Ward (22 jaar) en de oudste Frans. Dit duel wordt op punten gewonnen door de oudste. Wat Ward ook probeert, op snelheid, via een dribbel,…Frans heeft steeds een antwoord klaar. Zo zie je maar weer dat een oude vos misschien wel zijn haren (lees snelheid) verliest maar zeker niet zijn streken (opstelling, anticiperen,…) Voor mij persoonlijk de beste man op het terrein: Tim, die week na week groeit op zijn positie, de fysiek was al in orde en nu ook het balgevoel terugkomt kan hij al regelmatig een aanvallende actie mee opzetten. Zo beëindigen we het jaar 2016 met een overwinning, en houden we alle kansen op europees voetbal gaaf.

Prettige eindejaarsfeesten en we zien mekaar volgend jaar op de eerste training op 6 januari, gevolgd door een hapje en een drankje.

Uw verslaggever en gelegenheidsscheidsrechter,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s