26/02/’16: Veteranen SK Ham – VRCP: 1 – 6

De ploeg: Eddy, Frans, Thomas, Antonio, Nico, Sam , Stijn, Palm (’35 Billy), Robin, Ronny en Tom (’35 Jelle).

Vandaag zagen de supporters een collectieve glansprestatie van de ploeg, met een hoofdrol voor Robin. Robin was blijkbaar geprikkeld door het verslag van vorige week en was door Mieke op scherp gezet (@Mieke: je mag dat iedere week doen!). Jelle en Billy starten op de bank en Jef kondigde voor de wedstrijd aan dat hij zijn schoenen definitief aan de haak hangt. Via deze weg willen wij Jef nog bedanken voor zijn jarenlange inzet en sportieve prestaties voor de veteranen. De wedstrijd dan: wij nemen resoluut het initiatief en dreigen via Sam (afstandsschot), Tom (mooie dribbel en schot) en Robin (schot) in de beginfase. Onze verdediging staat als een huis met een zeer secure rechtsback (Frans) die zoals iedere week weer zijn wedstrijd speelt, slot op de deur Thomas en Antonio en Nico die om beurt mee inschuiven om het middenveld te versterken. Eddy moet in de eerste helft slechts driemaal de handen uit de mouwen steken. De eerste keer komt hij gepast tussen wanneer een thuisspeler een pas van Thomas naar Frans kan onderscheppen, de tweede keer pareert hij een afstandsschot en de derde keer moet hij een bal uit zijn netten vissen. Een voorzet belandt tussen 2 verdedigers en Eddy en een aanvaller klimt hoger en kopt de bal binnen. Dit is echter al de gelijkmaker want iets daarvoor bracht Robin ons met zijn eerste van de avond op voorsprong wanneer hij in de 16 wordt aangespeeld door Stijn, zich mooi vrij draait en in de verre hoek binnenschiet. Nog voor de rust wordt Robin, na een actie tegen de achterlijn, voor de zoveelste keer onderuit gehaald en deze keer gaat de bal wel op de stip. Robin zet zich achter de bal en knalt koelbloedig de 1-2 binnen. Met een sterk middenveld (driehoek Palm – Stijn – Robin) en 2 flanken (Sam en Ronny) die dikwijls worden gebruikt domineren wij de wedstrijd. Aan de rust nemen Palm en Tom op de bank plaats en Billy en Jelle komen op. Dadelijk na de rust de mooiste aanval van de avond, via Eddy naar Nico, die op zijn beurt Sam lanceert, Sam ziet Robin voor doel staan en deze prikt de 1-3 tegen de netten. Een paar minuten later een snelle inworp van Ronny naar Jelle, die gooit de bal voor doel waar een verdediger de bal afweert in de voeten van Sam die simpel de 1-4 binnenschiet. Wanneer naast het veld gezegd wordt dat we goede wissels hebben gedaan begint Palm opnieuw op te warmen want hij wil bewijzen dat het daar niet aan ligt. Even later gaat Frans af en komt Palm opnieuw in het veld. Na opnieuw een mooie uitgespeelde aanval gooit Sam de bal voor doel, Ronny laat de bal slim lopen (of mist de bal) en Robin kan aan de 2e paal zijn 4e van de avond potten. De honger van Robin is echter nog steeds niet gestild en na een hoekschop van Tom (10 minuten voor tijd opnieuw op het veld gekomen om Sam te vervangen) kan hij een minuut voor tijd de 1-6 (zijn 5e doelpunt!) als eindstand binnenkoppen.

We nemen nu een weekje rust om dan een Engelse week (2 wedstrijden op 4 dagen) af te werken.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s