08/12/’17: Veteranen Winterslag – VRCP: 3 – 6

De ploeg: Eddy, Frans (’35 Ronny), Nico, Antonio, Vital, Gert V., Palm, Stijn, Lars, Jens en Jurgen.

Terwijl de laatste 2 spelers (Jurgen en Ronny) nog vanuit de kleedkamers richting terrein wandelden floot de scheidsrechter de wedstrijd reeds op gang. Zonder fatsoenlijke opwarming (op een koude winteravond) begonnen we er dus aan. Al vrij snel worden we dan ook ‘koud gepakt’ en staan we 1-0 achter. Toch zijn we zeker niet de mindere ploeg en kunnen we het evenwicht snel herstellen via Lars (1-1). Beide ploegen zijn aan mekaar gewaagd maar wij lopen de eerste helft misschien wel 10 keer in de buitenspelval. Op een snelle counter, waarbij de aanvaller iets sneller dan Eddy bij de bal is, komen we 2-1 achter. Aan de rust wisselen we onmiddellijk van kant (zonder koffiepauze) zodat de spieren niet afkoelen. Frans neemt op de bank plaats, Ronny naast Jurgen in de spits en Palm een positie naar achter. We gaan iets lager spelen zodat we vanop onze eigen helft de counter kunnen opzetten en niet meer buitenspel lopen. Deze tactiek rendeert al snel als Gert na een knappe combinatie alleen voor de keeper komt en afwerkt (2-2). Bij een volgende aanval kan Ronny via een doorsteekballetje Jurgen alleen voor doel zetten en ook hij maakt de kans af (2-3). Daarna is het opnieuw de beurt aan Gert die een sterke wedstrijd speelt op de linkerflank. Weer komt hij alleen voor doel en scoort de 2-4. Halverwege de 2e helft een spurt van Antonio richting doel waarbij hij bij een versnelling een spierscheur(tje) oploopt. Frans terug in het terrein en Palm ruilt zijn plaats in de verdediging terug in voor het middenveld. Wanneer Lars, telkens sneller dan zijn tegenstander, in de 16 wordt neergelegd krijgen we een penalty. Jurgen zet zich achter de bal, schiet op de keeper maar kan in de herneming toch scoren (2-5). Nadat zowel Gert als Jurgen al 2x hebben gescoord vindt Lars dat hij niet kan achterblijven. Hij neemt er wel zijn tijd voor, dribbelt een 4-tal spelers (inclusief keeper) en tikt dan vanop de doellijn de 2-6 binnen. Na 5 doelpunten op een rij van VRCP in de 2e helft verslapt de aandacht een beetje en krijgen de bezoekers ook nog een aantal kansen. Eddy schudt echter redding na redding uit zijn mouw en ook onze verdedigers Vital en Nico zijn hardnekkig en geven geen meter toe. Vanuit de 2e lijn gaat uiteindelijk dan toch een afstandschot onhoudbaar binnen en staat de eindstand van 3-6 op het scorebord. Knappe teamprestatie waarbij iedereen zijn steentje heeft bijgedragen!

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s