02/10/’20: VRCP – De Hutte: 4 – 2

De ploeg: Eddy, Vital, Stijn, Palm, Frank (’35 Jens), Robin, Jochen, Niels, Senne (’35 Timmy), Dries en Sam.

Beginnen doen we met positief nieuws: Sam speelt zijn eerste wedstrijd van het seizoen en met Senne Plessers verwelkomen we een nieuwe speler bij de veteranen. Nog iets positiefs: de mythe dat we zonder Marco in de ploeg geen wedstrijd kunnen winnen is vandaag ook doorprikt, Marco terug met de voetjes op de grond! Negatief: we spelen vandaag volgens mij een van onze slechtste wedstrijden van de laatste jaren. De eerste helft is een festival van gemiste kansen, slechte passes met een hoop frustratie tot gevolg. In de 3e minuut komen we al goed weg met een schot tegen de paal. 2 minuten later is het wel prijs en staan we 0 – 1 achter. Amper een minuut later krijgen we de kans op de gelijkmaker maar Sam schiet van dichtbij aan de eerste paal op de keeper. De daaropvolgende hoekschop wordt door Stijn over en naast gekopt. In minuut 10 kan Jochen alleen op doel afgaan maar typerend aan zijn zwakke wedstrijd besluit hij naast doel. Op het kwartier een schot vanop 20 meter over Eddy en onder de lat in doel en we staan 0 – 2 achter. In minuut 25 kan Jochen de aansluitingstreffer scoren maar scheidsrechter Kris had al gefloten voor een eerdere overtreding en kent ons een vrije trap toe. In plaats van onze energie en frustratie in het spel te leggen grommelen we dan maar wat op de scheidsrechter, foei foei…De volgende grote misser komt op het conto van Dries aan de 2e paal na een mooie voorzet van Senne. Kris laat een aantal minuten overspelen en die gebruiken wij goed, Robin van buiten de 16 met de 1 – 2 en even later Jochen met de gelijkmaker (2 – 2). Senne, fysiek goed in orde, voelt dan dat na enkele jaren terug voetballen dit toch iets anders is dan gaan lopen en gaat uit voorzorg naar de kant (last van hamstrings). Hopelijk herstelt hij deze week en is hij vrijdag terug van de partij want we kunnen hem goed gebruiken! Jens en Timmy komen de 2e helft in de ploeg en dat merken we aan onze verdediging. Als Anderlechtsupporter luistert Jens goed naar Vincent Kompany en hij demonstreert dan ook hoe een ‘inverted wing back’ moet spelen. Hij infiltreert goed en op assist van Jochen brengt hij ons in de 2e minuut op 3 – 2. Eddy zien we de 2e helft slechts één keer aan het werk met een knappe redding waarbij hij de bal over de lat tikt. Volgens sommige slechte tongen had hij deze bal klemvast moeten hebben. Na een handsbal krijgen we een strafschop, Dries achter de bal en koeltjes 4 – 2. Ten slotte zien we nog een hakje van Palm waarbij hij een verrekking oploopt…

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s