26/01/24 VRCP – De Hutte

Voor onze eerste wedstrijd van 2024 mochten we onze vrienden uit Houthalen partij geven.

We starten met Rob in doel, Timmy en Mike centraal achterin. Jens en Frank starten op de back.

Centraal moeten Michiel en Palm het loopwerk verrichten. Patje en Gert Kelchtermans starten op de flank.

Voorin gaan Joachim en Harry zorgen voor het aanvallend gevaar.

De match start afwachtend langs beide kanten . Na de 7de minuut kan Michiel profiteren bij slecht uitvoetballen van de Hutte en scoort beheerst de 1-0. Tussendoor kunnen we nog enkele malen dreigen maar er wordt niet meer gescoord. In de 29 ste minuut wil Timmy wat spanning brengen in de match en maakt een domme fout op de minst gevaarlijke tegenstander van de Hutte in onze backlijn en terecht penalty. Onze reservedoelman Rob veegt de bal met een ware tijgersprong uit de hoek en voorkomt zo het gelijkspel.

In de tweede helft voert de Hutte de druk op en komen we in de onderdrukking. Als Jens dan ook nog eens last krijgt van zijn kuit na een duel in de linkse hoek laten we Joachim postvatten op de linksback. Na 5 minuten krijgt hij niet kramp in 1 kuit maar nee beide kuiten staan op ontploffen en hij wandelt kermend naar de middenlijn. Harry dan maar op de duivelse linksachter positie en gelukkig voor hem geen probleem. Als Patje dan ook eens een verdedigende taak opneemt in de linkse verdedigende zone grijpt hij ook naar zijn kuit. Duidelijk een gebrek aan fysieke paraatheid bij sommige van onze spelers.

Zeker die penalty veroorzaker van de eerste helft zou eens iets aan zijn bierbuikje moeten doen 🙂 want verdedigend werd hij regelmatig gepasseerd 🙂

Met man en macht proberen we overeind te blijven maar in de 55ste minuut komt de Hutte dan toch langs zij. De Hutte heeft bloed geroken en gaat nu resoluut voor de overwinning. Als Palm ( of was het Michiel) die met een magistrale pas Joachim diep stuurt zijn er verschillende “oh nees” bij Mike en ploeggenoten als we Joachim de keeper zien voorbijgaan. Maar onze jonkie blijft rustig en dribbelt nog enkele verdedigers en scoort warempel. We spelen de match simpel uit en sluiten zo de eerste wedstrijd van 2024 af met een overwinning. Onze volgende match staat op 9/2 op het programma thuis tegen Wijshagen.