9/9/’14: VRCP – De Condé 0 – 3

De ploeg: Eddy, Frans (35’ Jelle), Thomas, Frank (35’ Ronny), Mathijs, Jimmy, Kristof H., Rob, Nico, Kristof P., Tom.

Na een overwinning en een gelijkspel eindigde de wedstrijd van de derde speeldag met een nederlaag. De uitslag doet misschien iets anders vermoeden maar we lagen zeker niet onder tegen De Condé, het verschil zat hem in de afwerking. In vergelijking met de voorbije weken moesten we een aantal nieuwe spelers inpassen (Jimmy en Kristof P.) en de eerste 10 minuten was het een beetje zoeken. Toen lieten we dan ook het initiatief aan de tegenpartij. Vanaf de 10e minuut nemen wij de wedstrijd in handen en spelen we zo’n 20 minuten op de helft van de tegenstander, echter zonder uitgespeelde kansen af te dwingen. Bij de laatste pas loopt het telkens net mis. Vijf minuten voor rust lopen wij op een fatale counter, Eddy (ver uit zijn doel buiten de grote backlijn) wordt omspeelt en de aanvaller schiet vanuit een scherpe hoek op doel. De bal dreigt voorlangs te gaan maar op de doellijn staat nog een aanvaller die de bal binnentikt. Volgens ons staat de aanvaller buitenspel maar de scheids (Kris H.) heeft dit niet gezien en keurt het doelpunt goed. Wij zijn toch wat aangeslagen en 2 minuten later moeten wij een frommeldoelpunt incasseren. Aan 100% afwerken noemt men dat. In de laatste minuut kunnen wij nog 2 hoekschoppen op rij afdwingen, telkens goed voor doel gebracht door Rob, en bij de tweede hoekschop wordt een schot door een De Condé-speler met de arm afgeblokt. De scheids durft de bal niet op de stip te leggen maar geeft net buiten de backlijn een vrije trap. Deze wordt door Rob keihard net naast getrapt. Of zoals Marcel naast de lijn opmerkte: als deze binnen het kader was dan was het doelpunt! Ondertussen is Jelle ook gearriveerd en kunnen we een verse aanvaller inbrengen. We kunnen zo meer dreigen en Jelle kan de bal bijhouden zodat we beter kunnen aansluiten. We kunnen enkele halve kansen afdwingen en hebben ook iets meer balbezit. Toch is het de tegenpartij die kan uitlopen tot 0-3. Wij blijven op zoek gaan naar een verdiende tegentreffer maar het lukt niet. Op het einde is er nog een vrije trap die door Ronny wordt getrapt, recht op de keeper die nog kan afweren, de rebound levert niets op.

Binnen 3 dagen krijgen we de kans op eerherstel, de veteranen van Zwartberg moeten het kind van de rekening worden!

Uw verslaggever.

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s