06/03/’15 VRCP – Atib Leopoldsburg: 3 – 3

De ploeg: Eddy, Jef (’35 Mathijs), Ronny, Jimmy, Nico, Rob, Tim, Jochen, Sam, Jelle en Patrick.

Vandaag spelen we tegen Atib Leopoldsburg, een nieuwe ploeg die tegen ons hun eerste wedstrijd ooit speelt! De ploeg bestaat volledig uit voetballers van Turkse origine, ze komen met 14 spelers opdagen en er staan minstens evenveel (vurige) supporters naast het terrein. We beseffen nu bijna hoe de spelers van Anderlecht zich voelen als ze tegen Fenerbaçe voetballen… We krijgen vandaag nog eens versterking van Jimmy en Tim en we beginnen sterk aan de wedstrijd met mooi combinatievoetbal. We komen dan ook snel op voorsprong via Patrick die een voorzet kan binnenkoppen. Door 2 individuele fouten komen we 1-2 achter, de eerste na slecht uitverdedigen van Jochen, de tweede na een slippertje van Ronny. Toch zijn de meeste kansen voor ons, via Jelle (2x), Rob, Sam, Jochen en Patrick krijgen we kansen om minstens 3x te scoren. Dit lukt helaas niet en we gaan met een kleine achterstand rusten. In de loop van de eerste helft is Mathijs gearriveerd en die neemt de plaats in van Jef. In de eerste fase van de tweede helft krijgt Mathijs een bal van dichtbij recht in zijn gezicht, hij is even groggy en daar profiteert de tegenstander van om ons op een 1-3 achterstand te zetten. Wij blijven echter vechten voor iedere bal, leggen mooie combinaties op de grasmat (van zover daar op het C-terrein nog sprake van kan zijn) en we merken dat we fysiek de bovenhand hebben. Via een prachtig afstandschot van Tim (schot vanop 20 meter waar de keeper alleen maar verbouwereerd naar kan kijken) komen we terug tot 2-3. Op 5 minuten voor tijd kan Ronny met een vluchtschot vanop zo’n 10 meter de gelijkmaker potten. Rob krijgt zelf nog een unieke kans op de winninggoal als hij een hoekschop van Sam van dichtbij kan inkoppen, hun keeper staat helaas juist op de plaats en kan de bal net op de lijn redden.

Het was een toffe, sportieve wedstrijd met aangenaam voetbal.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s