23/08/’15: VRCP – Waubergerheide: 5 – 2

De ploeg: Eddy, Jef, Nico, Lode, Frans, Palm, Robin, Jochen, Rob, Patrick, Jelle, Mathijs, Frank, Luc, Thomas en Ronny.

Na de ‘limburgse derby’ op vrijdagavond tussen STVV en KRC Genk speelden de veteranen de ‘peerse derby’ tegen Waubergerheide op Stayen. Om 8u ’s morgens vertrokken beide ploegen vanop de parking van Racing Peer met de bus richting Sint-Truiden. Om 9u in de kleedkamers, een kwartiertje opwarmen en om 9u30 begonnen we aan een wedstrijdje van 2x 40 minuten waarin continu gewisseld mocht worden. De veteranen zijn het snelst aangepast aan het kunstgras en staan na 1 minuut al 1-0 voor. Robin met een steekpasje tot bij Palm die via een verdediger kan scoren. Daarna is Waubergerheide een kwartiertje de betere ploeg maar Eddy staat sterk te keepen (uiteraard omdat hij de trucjes van de tegenstander al goed kent). In de 23e minuut scoort Patrick van Waubergerheide de (op dat moment) verdiende gelijkmaker. In minuut 26 mist Jochen een grote kans op de 2-1. Op het half uur krijgen wij een penalty na een fout op Luc. Luc schiet deze penalty echter een meter naast doel. 2 minuten later Lode door op rechts, mooie voorzet tot bij Luc, maar deze zijn vizier staat nog niet op scherp. 4 minuten voor rust wordt Luc dan door Robin diep gestuurd, deze keer blijft hij rustig en schiet de 2-1 binnen. Net voor de rust kan Eddy nogmaals redding brengen. Waubergerheide komt scherp uit de rustpauze en kan na 4 minuten de gelijkmaker netten. Vanaf dan nemen de veteranen de wedstrijd resoluut in handen en na 10 minuten kan Luc zijn 2e van de dag potten, dit na een mooie voorbereiding van Jochen (3-2). Na 20 minuten wisselt Eddy van truitje met Rob en mag deze ook nog 20 minuten keepen. In de 26e minuut wordt Ronny op snelheid gelanceerd, alleen op doel af en met een puntertje tussen de benen van de keeper maakt hij de 4-2. In minuut 32 nog een dubbele kans, eerst mist Ronny voor de keeper, hij kan de bal nog recupereren, terugleggen op Patrick en deze schiet net naast. 6 minuten voor tijd kan Jochen de keeper omspelen, wandelt vanop de achterlijn richting doel en brengt simpel de 5-2 eindstand op het bord. Wij voelden ons voor één dag profvoetballer en genoten allemaal van deze belevenis. Hopelijk een voorbode van een fantastisch voetbalseizoen!

Tot volgende week, 19u30 wedstrijd Veteranen Nieuwe Kempen – VRCP.

Uw verslaggever.

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s