12/02/’16: Veteranen Winterslag – VRCP: 3 – 0

De ploeg: Eddy, Frans (’35 Kristof H.), Thomas (’35 Nico), Antonio, Brecht, Gert K., Billy, Sam, Ronny, Patrick en Jelle.

Ondanks 2 late afmeldingen (Palm en Gert V.) en een zieke Jef die zijn valies in de auto liet staan zaten we toch met 13 spelers in de kleedkamer. Jelle had een van zijn loopmaatjes, Brecht, meegebracht en die maakte zijn debuut op de rechtsback. Nico en Kristof H. starten op de bank. De eerste helft moeten wij minstens (en ik overdrijf zeker niet) 5 keer scoren. Jelle en/of Sam kunnen tot 5x toe alleen (of onder hun 2) op de keeper afgaan maar telkens is er ofwel een goede redding van de keeper, ofwel wordt de bal niet goed breed gelegd, of hij wordt te hard, te zacht of onzuiver afgespeeld. We dwingen ook een aantal hoekschoppen of vrije trappen af maar kunnen niet scoren. Een ongeschreven voetbalwet zegt dan dat de goal aan de overkant valt en dat is ook vandaag het geval. 5 minuten voor rust een tegenaanval, de buitenspelval wordt omzeild en we staan 1-0 achter. Toch wel een mentale mokerslag na zo’n goede eerste helft. Tijdens de rust blijft Thomas, die zich niet 100% voelt, in de kleedkamer en Frans blijft op de bank beschikbaar om blessures op te vangen. Tot een 10-tal minuten in de 2e helft mag hij al de gekwetste Brecht komen vervangen. In de 2e helft is het meeste balbezit voor de thuisploeg maar wij prikken toch ook regelmatig tegen. Een kwartier voor tijd valt ook nog Patrick met een kuitblessure uit en moeten we met 10 verder. We gaan achter man op man spelen en nemen nu meer risico’s. In de laatste 5 minuten moeten we nog 2 tegendoelpunten slikken en wordt de eindstand op 3-0 gezet.

Onze nieuwe trainer begint zo met 0 op 6 het jaar 2016, hopelijk heeft hij voor de derby vrijdag tegen Waubergerheide een tacktisch plannetje in petto. Als we dan ook nog Robin, Jochen, Stijn en Tom kunnen recupereren kunnen we misschien meer tegenstand bieden.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s