19/02/’16: VRCP – Waubergerheide: 1 – 0

De ploeg: Eddy, Gert V., Stijn, Nico, Jef (’10 Jochen), Palm (45′ Ronny S.), Billy, Robin, Gert K., Sam (35′ Frans) en Jelle.

Tijdens de derby tegen Waubergerheide willen we op zoek gaan naar de eerste punten van 2016, en liefst een overwinning. We recupereren sterkhouders Jochen, Robin en Stijn maar al snel in de wedstrijd blijkt dat zij nog het nodige wedstrijdritme missen. Bij de opwarming overschouwen we al even de troepen van de tegenstander en trekken we de conclusie dat wij vooral hun nummer 10 (Tom) uit de wedstrijd moeten houden. Gert V. en Nico krijgen de opdracht om deze speler te schaduwen. Nico kwijt zich perfect van deze taak en wijkt geen meter van hem af. Indien nodig maakt hij een klein professioneel foutje en de frustratie van zijn tegenstander, die geen bal raakt, druipt er vanaf. De wedstrijd zelf dan: veel middenveldspel zonder echt uitgespeelde kansen. Na 10 minuten moet Jef (gekwetst) al plaats maken voor Jochen. De gevaarlijkste tegenstander is Antonio met 2 uitgespeelde kansen. Gelukkig leert hij bij ons op vrijdagavond vooral verdedigen en is hij geen echte afwerker, of zou hij niet durven scoren tegen ons (schrik dat hij niet meer mag meespelen)???? Bij ons enkele infriltaties via de flank, op links via Sam met o.a. een verre lobbal net voorlangs en op rechts via Jochen. De voorzetten vinden geen ploegmaat of gaan ver over en voorlangs. Ook Jelle kan zich af en toe doorzetten maar vindt dan toch geen ploegmaat ofwel een tegenstander op zijn weg naar doel. Vermits Sam en Palm vanaf 21u andere verplichtingen hebben haken zijn aan (of net na) de rust af en komt Frans in de plaats. Ook Ronny S., bij de tegenstander de 2e helft op de bank geplaatst, doet een wit truitje aan. Het hoogtepunt van de wedstrijd noteren we halverwege de 2e helft. Robin (verder vooral opvallend met slechte balcontroles en mislukte dribbels) zet zich achter een vrije trap, zo’n 25m van doel af, en krult deze enig mooi in de winkelhaak. Hij zet zo ook meteen de Arsenal-score en de eindstand op het bord. De eerste overwinning van 2016 is een feit, hopelijk volgen er nog meer de volgende weken.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s