11/03/’16: VRCP – Veteranen Nieuwe Kempen: 5 – 3

De ploeg: Eddy, Thomas (’35 Frans), Nico, Antonio, Gert K. (’35 Gert V.), Billy, Robin, Sam, Ronny, Patrick en Jelle.

Na 2 overwinningen op een rij gingen we vandaag voor een 9 op 9. Wegens het kleine aantal verdedigers bij de start-elf kozen we voor een gewaagde opstelling. Thomas, Nico en Antonio verdelen de verdedigende taken, Ronny (op links) en Gert K. (op rechts) nemen de volledige flank voor hun rekening, 2 centrumspitsen Jelle en Patrick bemannen de voorhoede en de centrale driehoek Billy – Sam – Robin moeten het geheel doen draaien. Sommigen (hè Sam) stelden zich voor de wedstrijd vragen bij deze opstelling en twijfelden een beetje. Bij de bezoekers was het ook verwarring troef en zij vonden geen oplossing op dit systeem. Halverwege de eerste helft komen wij verdiend op voorsprong als Sam met een mooi hak-boogballetje Ronny vrij speelt, deze ziet Robin komen ingelopen en op het gepaste moment steekt hij de bal binnendoor zodat Robin net voor de keeper kan binnen tikken. Even later bij de 2-0 dezelfde 3 hoofdrolspelers, Sam speelt (nu vanop de flank) Ronny aan, deze tikt door naar Robin die eerst nog een paar verdedigers uitschakelt en dan in de verre hoek binnen schiet. Na de rust komen Frans en Gert V. in de ploeg en we schakelen terug over naar een 4-4-2 opstelling. De bezoekers komen ook scherp uit de kleedkamers en vrij snel staat het 2-1 door een mooi afstandsschot in de winkelhaak. Even later rolt Sam de volledige linkerflank op, haalt de achterlijn en legt dan terug op Robin die opnieuw netjes afwerkt. Na slecht uitverdedigen kan een bezoekende aanvaller vanop 20 meter Eddy verslaan met een lobbal. Niet veel later staan we terug 2 doelpunten voor als Robin met een flipperkast-doelpunt (via de lat en de rug van de keeper binnen) zijn 4e van de avond pot. 5 minuten voor tijd kan Gert V. met een knappe dieptepas Jelle lanceren en deze schiet ‘met vollen tip’ via de binnenkant van de paal de 5-2 binnen. Net voor affluiten noteren we ook nog de 5-3, opnieuw een afstandsschot over Eddy.

Dinsdag  om 19u30 gaan we bij De Condé op bezoek en we hopen daar een ‘vier op een rij’ te mogen spelen.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s