26/08/’16: VRCP – Veteranen Nieuwe Kempen: 4 – 1

De ploeg: Jan, Frans, Palm, Nico, Ronny, Ward, Lode, Glenn, Tommy, Patrick en Jelle.

Na enkele dagen van tropische temperaturen spelen we op de happening van De Hutte in Houthalen-Oost tegen de veteranen van Nieuwe Kempen. Met juist 11 beschikbare spelers en dus geen wisselmogelijkheden beloofde het een zwaar avondje te worden. Palm had met Jan de Coster een degelijke vervanger voor Eddy gezorgd en ook voor het middenveld had hij met Glenn voor extra kwaliteit gezorgd. Wij schieten verschroeiend uit de startblokken want bij een van de eerste aanvallen wordt Jelle diep gestuurd, hij ziet dat de keeper een paar meter voor zijn doel staat en schiet met een mooie boogbal de bal netjes onder de lat (1-0). De wedstrijd gaat goed op en af, Jan kan een paar keer zijn kunnen tonen en ook aan de overkant wordt de keeper regelmatig op de proef gesteld. Patrick komt halverwege de eerste helft onzacht in aanraking met de keeper en moet gekwetst (wreef) het terrein verlaten en wij moeten met 10 man verder. Patrick toont karakter en komt even later terug het plein op gesukkeld. We gaan met 1-0 rusten en nemen na rust de wedstrijd resoluut in handen. Al snel kan Glenn op aangeven van Jelle, die zich bij deze actie sterk doorzet en de bal vanop de achterlijn voorzet, van kortbij binnen tikken. Ook Patrick kan zich op één been nog tonen en schiet met zijn pijnlijke voet de 3-0 binnen. Even later maakt hij zelfs van dichtbij de 4-0, zijn 2e van de avond waardoor hij zich met 4 doelpunten op 2 wedstrijden voorlopig tot topschutter van de veteranen kroont. We zien ook nog een paar open doelkansen voor Ward, een onbesuisd schot hoog over van Ronny op aangeven van Palm, knappe combinaties vanop de linkerflank van Tommy en een ijzersterke verdediging met Nico en Lode, en Frans die naar wekelijkse gewoonte zijn (kop)duels wint. Een collectieve ploegprestatie dus. In de laatste minuten moeten we nog een tegentreffer slikken na een hoge voorzet waar Ronny zich compleet op verkijkt waardoor de aanvaller de bal kan aannemen en in de korte hoek kan binnenschieten.

Een goede competitiestart dus met 6 op 6 en 10 gemaakte doelpunten op 2 wedstrijden. Volgende week om 20u00 thuiswedstrijd tegen de veteranen van Lillo. Iedereen op post en we gaan voor 3 op 3!

Uw verslaggever,

Ronny

14192790_660588540772865_8021322095880013137_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s