20/09/’16: VRCP – De Condé: 4 – 2

De ploeg: Eddy, Frans, Jordi, Nico, Jimmy, Tom, Bart, Stijn, Sam, Jürgen, Ronny en Palm.

Voor deze dinsdagavondwedstrijd moeten we beroep doen op een aantal invallers. Ronny bracht van zijn zaterdagploeg ITM2002 drie spelers mee, Jimmy en Jordi (die beiden in het verleden nogal eens meespeelden) kwamen de verdediging versterken en goalgetter Jürgen moest voor de nodige doelpunten zorgen. De 9 andere spelers behoren tot onze vaste kern, Palm was naar gewoonte iets later en begon op de bank. De eerste helft zagen we geen doelpunten, wel licht overwicht voor ons. Eddy moest slechts éénmaal tussenkomen op een ver schot, bij ons was vooral Sam dreigend. Eerst werd hij alleen op doel af gestuurd maar besloot hij op in plaats van naast de keeper, vervolgens een vrije trap net over doel en tenslotte een hard schot vanop 30 meter richting winkelhaak dat door de keeper werd gered. Verder ook nog enkele combinaties van het spitsenduo Ronny en Jürgen waarbij deze laatste zijn vizier nog niet scherp stond. Na de rust komt Palm i.p.v. Frans, Nico verhuist vanuit het centrum van de verdediging naar de linksback en Palm vat centraal post. In de 4e minuut een mooie pas van Nico op Sam die op snelheid kan doorgaan, de bal simpel breed legt tot bij Jürgen en die kan de 1 – 0 scoren. In de 12e minuut wordt een corner van Ronny afgeweerd in de voeten van Palm. Palm schiet hard op doel, de keeper weert af in de voeten van Tom en deze brengt de stand op 2 – 0. Even later moet Bart gekwetst (bil) het veld verlaten en Frans komt terug op. Wij herschikken onze ploeg opnieuw, Frans op zijn vertrouwde positie, Nico terug centraal vanachter en Palm schuift door naar het centrale middenveld. Na een kwartier kunnen de bezoekers de aansluitingstreffer scoren wanneer een voorzet door de kleinste speler van het veld kan worden binnengekopt. Het spel blijft verder op en af gaan en in minuut 26 kan Jürgen van net buiten de backlijn aanleggen en de bal gaat binnen. Bij de bezoekers is er protest omdat Stijn in de baan van het schot buitenspel zou hebben gestaan maar scheidsrechter Kris Hamal keurt het doelpunt goed. Twee minuten voor tijd komt De Condé toch nog terug tot 3 – 2 en zij geloven nog in een gelijkspel. In de laatste minuut kan Stijn (die opnieuw een zeer sterke wedstrijd speelt en heerst in het middenveld) goed storen waardoor de verdediger de bal verliest aan Ronny. Deze heeft gezien dat de keeper ver uit zijn doel staat en kan vanop 20 meter de bal in het lege doel deponeren en de eindstand op 4 – 2 vastleggen.

Alweer een zeer goede leiding van Kris Hamal die naar gewoonte iedere beslissing toelicht bij de spelers en ons bovendien ook nog op de hoogte houdt van de tussenstand in Club Brugge – Lommel. De nederlaag van afgelopen vrijdag is vergeten en met 5 overwinningen op 6 wedstrijden (15 op 18) zitten we terug op titelkoers!

Vrijdag 23/09 geen wedstrijd, de volgende wedstrijd is op vrijdag 30/09 tegen de veteranen van Zwartberg.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s