14/10/’16: VRCP – Sprinters Achel: 5 – 3

De ploeg: Eddy, Ward, Thomas, Nico, Frans (’35 Palm), Jens, Stijn, Bart, Tom, Patrick en Sam.

De veteranen blijven de topprestaties dit seizoen opstapelen, we zitten duidelijk in een periode waar alles meezit. In de eerste helft zien wij een kansenverhouding van 4 – 8, maar aan de rust staat er 4 – 1 op het scorebord. Sam, die vorige week een basisplaats afdwong, had voor de gelegenheid nieuwe schoenen gekocht en dat zullen we geweten hebben. Ongelooflijk wat hij allemaal uit zijn sloffen toverde! Reeds in de 5e minuut zien we een knappe pas van Tom op Patrick, deze gaat op doel af, blijft ijzig kalm en plaatst de bal enig mooi met buitenkant voet aan de verste paal binnen, topafwerking noemen we dat. In de 10e minuut maken de bezoekers gelijk, eerst nog een schot op de lat, de rebound wordt onhoudbaar binnen getrapt. Op het kwartier een schot van de bezoekers voorlangs, gevolgd door een tegenaanval, door Tom over getrapt. Een minuut later een mooie combinatie van de veteranen, Sam legt knap breed tot bij Patrick die simpel zijn tweede van de avond kan potten (2-1). Een minuut later zijn de Sprinters weer daar, een hard schot van buiten de rechthoek wordt door Eddy knap in hoekschop gezweefd. In de 26e minuut kan Sam vanop de eigen helft op snelheid doorgaan en koel afwerken (3-1). 2 minuten later opnieuw een counter van ons, Sam biedt met zijn tweede assist van de avond Tom een doelpunt op een schoteltje aan en het staat 4-1, aan 100% afwerken noemen we dat. Op het half uur noteren we een supersave van Eddy op een kopbal na een hoekschop. Net voor rust kan nog één van de snelle aanvallers van de bezoekers alleen op Eddy af, maar deze is vanavond onklopbaar en redt tweemaal in dezelfde fase de meubelen.

Na de rust komt Palm in de plaats van Frans in de ploeg. In de 3e minuut staat het al 5-1 als Sam met een knappe volley kan scoren. Binnen de 5 minuten zien we de aansluitingstreffer van de bezoekers, een onhoudbaar schot in de winkelhaak. Even later een knap bekeken ver schot van Tom dat op de lat belandt, de rebound van Sam wordt afgeblokt. Kort daarna een knappe een-twee tussen Sam en Jens, de scherpe voorzet van Sam gaat voorlangs, niemand kan er bij. In minuut 19 scoren de bezoekers de 5-3 na een uitgespeelde actie en belooft het nog even spannend te worden. Op zulke momenten kunnen wij op een superkeeper rekenen, Eddy ranselt vandaag alles uit zijn doel, eerst met een voetveeg en daarna opnieuw een knappe save. In de 22e minuut een schotje van Palm, we kunnen het beter omschrijven als een terugspeelbal op hun keeper. 10 minuten voor tijd een schitterende pas met de hak van de schoen van Sam op Jens, zijn voorzet kan door Patrick net niet worden afgewerkt. Bij sommige spelers zien we nu dat Meeuwen-Kermis begint door te wegen, fysiek krijgen we het zwaar. Eddy moet ons nog tweemaal rechthouden en wij steken nog éénmaal ons neus aan het venster, Sam kan een knappe dieptepas van Jens niet afmaken.

Met 2 ploegen met snelle aanvallers, en verdedigers die op buitenspel speelden, had Vic het niet onder de markt maar volgens mij had hij het bij minstens 90% van zijn beslissingen bij het rechte eind.

Moeilijk om een ‘Man van de Match’ te kiezen, onze twee 50-plussers Eddy en Patrick en onze Sam die bij 4 van de 5 doelpunten was betrokken (2 doelpunten en 2 assists) zitten in mijn top 3.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s