04/11/’16: VRCP – ITM2002: 4 – 2

De ploeg: Eddy, Ward, Nico, Tim, Frans, Jens, Jochen, Robin, Sam, Patrick, Jelle, Thomas, Tom en Gert V.

Voor deze topwedstrijd, die al wekenlang op onze agenda stond aangeduid, hadden de bezoekers maar 8 beschikbare spelers. Gelukkig is er bij de veteranen tegenwoordig een spelersweelde waardoor wij 3 spelers konden afstaan. Thomas, Tom en Gert V. trokken een groen truitje aan en zo kunnen we met 11 tegen 11 spelen. We wisten op voorhand dat we tegen een degelijk elftal moesten opboksen, vorig seizoen kwamen zij ons in eigen huis met 1-10 vernederen en zij hadden al 8 wedstrijden na mekaar niet verloren. Maar bij ons staat er dit seizoen ook een andere ploeg op het veld en ook onze statistieken liegen niet. De bezoekers komen het best uit de startblokken en reeds na 4 minuten staat er 0-1 op het scorebord. Jürgen, die paar weken geleden nog met ons meespeelde tegen De Condé, kan Eddy verschalken. Op het kwartier staat het zelfs al 0-2 als Tom een mooie voorzet van Jürgen overhoeks over Eddy kan binnen schieten. Wij kunnen éénmaal tegenprikken als Robin met een knappe dieptepas Sam kan wegsturen, hij schiet onbesuisd hard over doel. Ook Patrick krijgt nog een kans op de aansluitingstreffer, zijn schot(je) komt tegen de binnenkant van de paal en rolt dan tergend langzaam aan de andere kant van het doel over de achterlijn. Eddy moet ons nog tot driemaal toe van een grotere achterstand behoeden, eerst kan hij een hard schot van buiten de rechthoek nog net in hoekschop duwen, vervolgens een schot van dichtbij pareren en tenslotte een hoekschop die van dichtbij wordt ingekopt met een kattensprong net voor de lijn wegtikken. De tweede helft bewijzen de veteranen dat ze zowel mentaal als fysiek op punt staan. De bezoekers uit Meeuwen worden weggedrukt en Eddy kan werkloos toekijken. In minuut 8 gaat Jelle alleen op de keeper af, deze kan nog afweren maar Patrick is goed gevolgd en kan de 1-2 scoren. Na 20 minuten is er geharrewar voor doel en Robin kan knap met een half hakballetje de gelijkmaker scoren. Amper 2 minuten later een knappe diepe pas op Sam die breed kan leggen naar Patrick. Deze blijft ijzig kalm en schiet de bal beheerst voorbij de keeper in doel (3-2). De bezoekers liggen KO tegen de grasmat en komen er niet meer aan te pas. 5 minuten voor tijd haalt Robin nog eens de achterlijn, brengt de bal voor doel en daar kan Jelle zijn verdiende doelpuntje maken (4-2). De schande is uitgewist maar de mannen uit Meeuwen beloven ons alvast een spannende terugwedstrijd op 9 juni 2017. Onze cijfers blijven dit seizoen indrukwekkend, 30 op 33, 10 van de 11 wedstrijden gewonnen. Vrijdag gaan wij als leiders naar de 5 Gebinten in Koersel, hopelijk keren we niet als lijders terug…

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s