10/02/’17: VRCP – Oldies Maaseik: 5 – 4

De ploeg: Eddy, Frans (’35 Jens), Bart, Nico (’10 Palm), Ward (’35 Tim), Sam, Gert V., Stijn, Robin, Patrick (’35 Jochen) en Jelle.

Met 15 beschikbare spelers een ongekende spelersweelde vandaag bij VRCP. Jens, Palm, Tim en Jochen starten op de bank. Reeds na 4 minuten een dikke kans voor Patrick die zich mooi vrij speelt in de 16, de bal naast de keeper richting doel schuift maar daar wordt die voor de lijn nog gered. Al vrij snel in de wedstrijd moet een gekwetste Nico zich laten vervangen door Palm. In minuut 13 komen wij op voorsprong als Robin een breedtepas van hun verdediging kan onderscheppen, ziet dat de keeper ver uit doel staat en met een boogballetje scoort. Binnen de minuut staat het gelijk, een onschuldig uitziende vrije trap botst op het harde veld nog net voor Eddy en deze staat perplex. In minuut 17 komen we zelfs 1-2 achter wanneer een verdwaalde mislukte voorzet achter Eddy in doel verdwijnt. 3 minuten later zien wij opnieuw een knappe dribbel van Patrick in de 16 waarbij hij enkele spelers uitschakelt en dan bijna vanop de achterlijn de bal toch nog in doel kan frutselen. 2-2 is tevens de ruststand. Na de rust komt Tim i.p.v. Ward, Jens i.p.v. Frans en Jochen i.p.v. Patrick. Sam schuiven we een rij naar voor tot in de spits, waar hij al vrij snel door Robin knap wordt diep gestuurd maar overhaast naast besluit. In de 11e minuut komen we opnieuw op achterstand (2-3). Het spel blijft goed op en neer gaan en in minuut 18 kan Jelle na een hoekschop uit de kluts scoren. Nog geen 2 minuten later staat de 3-4 op de bordjes, via een knap schot van buiten de grote backlijn. In minuut 25 een snelle tegenaanval, Jochen schildert de bal op het hoofd van Stijn die van dichtbij binnen knikt (4-4). Wij hebben dit seizoen nog niet gelijkgespeeld en dat willen we nu ook niet. Er worden dus risico’s genomen en we gaan voluit voor een overwinning. In de voorlaatste minuut kan Jelle uitbreken, hij bedient Sam aan de tweede paal en deze kan de keeper tegenvoets verslaan met een kopbal. Mooie overwinning tegen een sportieve en zeer goed voetballende tegenstander. 5 verschillende spelers die kunnen scoren, het bewijs dat het gevaar bij ons langs alle kanten kan komen.

Volgende week opnieuw om 20u30 thuiswedstrijd, nu tegen de veteranen van Winterslag.

Uw verslaggever en gelegenheidsscheidsrechter,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s