29/09/’17: Vet. Wijchmaal – VRCP: 2 – 2

De ploeg: Eddy, Vital, Stijn, Palm, Frans (’35 Bert), Lars, Robin, Jochen, Jens, Joeri en Ronny (’35 Thomas).

Nadat de veteranen van Wijchmaal ons vorig seizoen in eigen huis kwamen verslaan wisten we al dat we in deze derby een stevige tegenstander gingen tegenkomen. Het werd dan ook een vrij potige partij waarbij de scheidsrechter het (vooral in de 2e helft) niet meer in de hand had. Palm had zijn oude ploegmakker Bert meegebracht en die nam, samen met Thomas, plaats op de bank. De eerste kans langs onze kans noteren we als Jochen de achterlijn haalt, bal achteruit legt tot bij Ronny die vanop de 16 hoog over knalt. De thuisploeg dreigt ook regelmatig, voorlopig zonder Eddy echt op de proef te stellen. Bij een counter, waarbij onze verdedigers nog niet op tijd terug zijn van een aanval, staat een thuisspeler volledig vrij aan de verste paal en staat het 1-0. Wij creëren daarna enkele 100%-doelkansen, eerst Lars alleen op de keeper af maar hij besluit recht op de keeper, daarna Joeri zelfs 2x in één actie waarbij de keeper met meer geluk dan kunde de bal uit zijn doel ranselt. Toch kunnen we nog voor de rust gelijkmaken. Een vrije trap van Stijn wordt door Joeri op de lat gekopt, Robin is goed gevolgd en kopt binnen. Tijdens de rust herschikken we de ploeg en kiezen we voor een andere tactische invulling. Bert komt op de linksback in de plaats van Frans, Thomas wordt rechtsachter en Vital neemt zijn vertrouwde plaats centraal in de verdediging in. Palm schuift een rij naar voor en we spelen de tweede helft met een driehoek centraal in het middenveld en Joeri alleen in de spits. De wedstrijd wordt steeds harder met enkele geniepige overtredingen van de thuisploeg waarbij de scheidsrechter telkens een oogje toenijpt. Bij een hoge voorzet van Jochen botst de thuisdoelman tegen zijn eigen verdediger, Jens kan de afvallende bal over alles en iedereen in doel schieten (1-2). Na wat trek- en duwwerk tussen Thomas en een thuisaanvaller, waarbij de scheidsrechter het ellebogenwerk van de spits niet ziet, krijgen we een vrije trap tegen en deze wordt binnengetrapt (2-2). Tussendoor worden nog enkele beloftevolle aanvallen van ons foutief gestuit, weer zonder ingrijpen van de ref. Wij krijgen nog 2 dikke kansen op een overwinning. Lars wordt mooi vrijgespeeld maar besluit overhaast over en naast. Ook Palm kan zich nog eens doorzetten tot op de rand van de 16 maar geeft de pas dan iets te hard naar Robin waardoor de keeper sneller op de bal is. We hadden deze wedstrijd kunnen winnen maar anderzijds ook het deksel op de neus kunnen krijgen want op een gegeven moment moet Stijn nog een bal van de achterlijn redden. We blijven dit seizoen echter ongeslagen en kunnen volgende week met een positief gevoel op bezoek gaan bij de veteranen van Zwartberg.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s