08/11/’19: VRCP – De Hutte: 3 – 3

De ploeg: Eddy, Frans, Marco, Timmy, Nico, Tom, Dries, Robin, Jens, Jelle, Joeri, Palm en Vital.

Na 2 weken zonder voetbal zijn we duidelijk uit ons ritme. Voor de wedstrijd goed en wel begonnen is staan we 0 – 2 achter na doelpunten in de 2e en de 9e minuut. In minuut 11 kunnen we een hoekschop afdwingen, gezet door Tom en door Timmy knap hoog in doel tegen de netten geknald (1 – 2). Rond minuut 20 moeten we onze prijsschutter Joeri gekwetst vervangen en komt Palm in de ploeg (en hij geeft zijn grensrechtersvlag door aan Joeri). We herschikken de ploeg, Palm in het middenveld en Dries de spits in naast Jelle. De bezoekers, serieus versterkt t.o.v. vorige keer, blijven de betere ploeg en kunnen net voor de rust de 1 – 3 scoren. Dries moet gaan babysitten en laat zich vervangen door Vital. We wijzigen onze tactiek en schakelen van een 4-4-2 over naar een 4-5-1. Centraal in het middenveld gaan we met een driehoek met de punt naar voor spelen, Palm en Timmy verdelen de verdedigende taken en Robin leunt tegen spits Jelle aan. Achteraan krijgt kersvers vader Marco de taak om zijn verdediging te organiseren en de tweede helft de deur op slot te houden. We beginnen sterk, voorzet Tom en Robin kopt via onderkant lat de bal op de lijn (volgens hem erover). De scheidsrechter Kris besluit geen doelpunt toe te kennen (terecht volgens mij). In minuut 47 een dikke kans voor Tom, hij schakelt 2 spelers uit, alleen voor de keeper besluit hij te zwak buitenkant paal en kans verkeken. Midden 2e helft een groot misverstand, lijnrechter Joeri houdt zijn vlag naar beneden en met zijn andere hand staat hij te zwaaien. Hij bedoelt hiermee aan te duiden dat het geen buitenspel is, de scheidsrechter beoordeelt het anders en fluit voor buitenspel. Onder impuls van een indrukwekkende Robin, die als motor van de ploeg heerst en verdeelt, hard werkt, met passes strooit en constant 2 à 3 spelers aan de praat houdt, komen we terug in de wedstrijd. In minuut 59 kan Jelle op pas van Jens de aansluitingstreffer scoren (2 – 3). In minuut 66 een knappe doorsteekpas van Robin op Palm, die draait rond zijn as en rond de keeper en scoort de verdiende gelijkmaker. Het eerste gelijkspel van het seizoen is een feit, iedere ploeg een helft dus een terecht resultaat.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s