03/09/2021: Veteranen Wijshagen – VRCP: 5 – 4

De ploeg: Eddy, Marco, Timmy, Vital, Niels, Jens, Palm, Jochen, Jan, Dries, Jelle en Maarten.

Met onze nieuwste aanwinsten Jan en Maarten voor het eerst samen op het plein gaan we van start tegen een jonge veteranenploeg. Met bij de thuisploeg Niels Vanbuel in de ploeg (4 jaar in nationale gevoetbald en ex-topschutter eerste provinciale) en nog enkele andere spelers die vorig jaar nog competitie speelden wisten we op voorhand dat we een stevige tegenstander kregen. Toch geeft de einduitslag een vertekend beeld want op basis van balbezit, inzet en afgedwongen kansen verdienden we geen nederlaag. Het verschil zat hem in efficiëntie en geluk, waar de thuisploeg uit een achttal afgedwongen kansen 5 keer wist te scoren deden wij dat met minstens 15 kansen slechts 4 keer. De eerste kans van de wedstrijd is voor Jelle die op pas van Jan over schiet. Bij de eerste kans van de thuisploeg is het wel raak, sluipschutter Vanbuel laat geen kansje liggen (1 – 0). Dan noteren we op 5 minuten tijd 4 kansen voor VRCP, een schot van Jochen voorlangs, na hoekschop van Jochen schiet Jan over, vervolgens opnieuw een kans van Jan op de keeper en ten slotte Maarten alleen door en over doel. Bij de tweede tegenprik van de thuisploeg, na een slippertje van Marco, kunnen 2 aanvallers alleen op Eddy afgaan en staat het tegen de gang van het spel in 2 – 0. In minuut 16 en minuut 21 zien we 2 kansen op rij voor Maarten, eerst opnieuw alleen op doel af en redding van de keeper en daarna een schot op de keeper. Een minuut later kan Jan dan toch de dik verdiende aansluitingstreffer scoren. Dan is het de beurt aan Jochen om 2 kansen te missen, eerst een schot met links over en op het half uur een schot recht op de keeper van op de kleine backlijn. Na een iets te late tackle van Vital gaat de bal op de stip en gaan we rusten met 3 – 1. In de tweede helft wordt Maarten voor de zoveelste keer foutief afgeremd en deze keer fluit de scheidsrechter eindelijk wel. Jochen zet zicht achter de bal en vanop zo’n 25 meter knalt hij de bal enig mooi in de winkelhaak. Even later een diepe bal van Jochen op Jan, deze zet zich tussen 3 verdedigers sterk door en scoort de 3 – 3. In minuut 55 opnieuw een vrije trap voor Jochen, bijna op dezelfde plaats en ditmaal gaat de bal via de kruising over. In minuut 65 een zeldzame tegenprik van de thuisploeg en 4 – 3. We geven ons echter niet gewonnen, een schitterende voorzet van Jelle (zoals Eden Hazard) richting Jan en deze kopt op zijn Hans Vanakens tegenvoets binnen. Minuut 69 een hoekschop van Dries die door Timmy kan worden gedevieerd, de keeper weet vandaag nog niet hoe hij deze bal uit doel heeft gehouden. 5 minuten voor tijd kan Maarten nog eens alleen doorbreken en hij besluit op de keeper. Helaas (voor ons) kan de thuisploeg met een schot van ver over Eddy toch nog eens scoren en de eindstand op 5 – 4 brengen. We mogen met opgeheven hoofd het plein verlaten, als we de rest van het seizoen op deze manier spelen zullen er nog veel overwinningen volgen! Toch ook nog een speciale vermelding voor Palm die voor de tweede wedstrijd op rij de volledige speeltijd kon volmaken en tegen zijn ex-ploeg alomtegenwoordig was, sterke wedstrijd!

Volgende week onze eerste thuiswedstrijd tegen de veteranen van Lillo.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s