27/01/23 De Hutte – VRCP

Met net 11 man vertrekken we op verplaatsing naar de Hutte. Joppe is geblesseerd uitgevallen nadat bleek dat een camionette toch sterker was als hem 😉 maar is er toch bij samen met Kris om de ploeg de nodige richtlijnen mee te geven naast de lijn.

We starten met Timmy en Palm centraal achterin, Vital en Mike op de back en Eddy in doel. Middenveld wordt belopen door Robin, Jochen, Jens en Patje.

Voorin hebben we de spits in vorm Joachim en Jelle.

Al snel in de match blijkt dat we nog niet goed zijn opgewarmd. Mike met een terugspeelbal in de verdediging naar Timmy die helemaal aan het klommelen gaat en zo de 1-0 achterstand op zijn conto mag schrijven.

Als dan even later een Huttenaar opnieuw kan aanleggen van buiten de backlijn staat het al 2-0 na nog geen 10 minuten spelen.

Onze speler trainer neemt dan de ploeg op sleeptouw en er wordt gretiger en mooier voetbal gebracht door onze veteranen.

Op het kwartier kan Palm dan de bal onhoudbaar binnentrappen en zo de 1-2 hangt op de bordjes. We voelen dat er nu meer in zit en de ene kans na de andere wordt vakkundig de das omgedraaid.

Als dan Joachim toch met een snelle uitbraak de verdediging en keeper kan omzeilen staat het 2-2.

Jochen haalt dan nog eens verschroeiend uit met een schot tegen de deklat maar onze spits Joachim is goed gevolgd en kopt de 2-3 eindstand binnen nog voor de rust.

In de 2de helft krijgen we opnieuw kansen maar vergeten de match af te werken, de duels worden ook wat potiger vooral langs de kant van de Hutte. Als de keeper dan nog eens met gestrekt been doorgaat op Jelle kan hij zich niet bedwingen en waant zich even Mike Tyson 🙂

We eten na de match nog een lekker broodje en onze kaart kampioenen Jelle en Timmy worden ook dan nog eens afgedroogd in de 3de helft door Robin en Palm.

Timmy vond het dan nog niet welletjes en is dan nog wat gaan verder quizen op racing peer met een andere veteraan 🙂

Uw verslaggever Palm

Volgens Timmy was de versie niet volledig dus hierbij ook nog zijn versie 😉

Na een weekje sneeuwpret hadden we een uitmatch bij de Hutten. Bij samenkomst aan de kerk was er al grote discussie over de snelste route tussen Palm en Vital, dus werd er besloten om er al een inloopwedstrijd van te maken. Na enkele ingrepen van Joachim kon Palm zich toch overal enigzins aan de snelheidsnormen houden, alleen jammer dat hij de wijken ginds nog altijd niet kent en werd daardoor nipt op de streep geklopt door Vital met 3 min 14 verschil.

Uiteindelijk zijn we dan gestart met Eddy in doel, Mike en Vital op de back. Palm en Timmy samen centraal vanachter. Op de flanken hebben we Jens en Patje met zijn nieuwe knie. Jochem en Robin is het centrale middenveld duo en voorin hebben we de snelle spitsen Jelle en Joachim.

De tegenpartij, versterkt met enkele spelers van het gestopte Park Houthalen, begint sterk en zet ons meteen onder druk. Na een afgeweken schot speelt Mike de bal met de borst naar Timmy, deze wilt op Braziliaanse wijze verder uitvoetballen, maar door een 3 minuten te korte opwarming en te weinig dekking van de andere centrale verdediger(Palm) verliezen we de bal aan het penaltypunt en is Eddy kansloos op de plaatsbal.

5 minuten later haalt de tegenstander uit verwoestend uit vanop 20m en is Eddy voor een tweede maal geklopt.

Hierna beginnen we wel te voetballen en na een vrije trap voor ons blijft de bal in 16 hangen. Via enkele tussenstation komt de bal bij Palm die de bal ongelukkig controleert en zo de aansluitingstreffer scoort. 5 minuten later glipt Joachim door de buitenspelval en omspeelt de keeper waarna hij de bal rustig binnen legt.

Nu we ons spel gevonden hebben blijven de kansen komen. Robin speelt Jens vrij op de flank en deze geeft een gemeten voorzet op Jelle die overhoeks wil binnen koppen. Jammer genoeg is zijn vizier niet goed afgericht en gaat de bal op de paal.

Even later lijken we weer een grote kans te missen, maar Joachim kan uiteindelijk met een krachtige kopbal ons op voorsprong brengen.

Vlak voor rust kan Timmy een bal onderscheppen en met een 1-2 met Jochem wordt de verdediging op een hoopje gespeeld. Timmy is niet zelfzuchtig(maar vooral steendood van deze inspanning van 50m) en legt de bal breed op Palm(die nog op het penaltypunt stond van de aanval ervoor) deze kan hem aan Joachim geven, maar wil voor eigen succes gaan en schiet een drietal meter langs.

De tweede helft is het spel terug in evenwicht maar wordt er al wat vuiler gespeeld. We krijgen nog verschillende kansen om de match te beslissen, maar Jelle, Robin en Jochem kunnen meerdere kansen, de ene al groter dan de andere, niet afwerken waardoor het spannend blijft. Na een tegenprik wil Eddy laten zien dat hij ook vaak aan de biljarttafel heeft gestaan. Hij trapt de bal hard tegen Timmy en kan de bal op de lijn nog net controleren om verder uit te voetballen.

Een 5 minuten voor het einde zetten we nog eens door en maakt Jochem een lichte fout waardoor de bal bij Jelle komt. De keeper gaat nog stevig door op Jelle, die reageert met een duw. Hierna zien we dat Jelle eigenlijk onze Rocky Balboa is en hebben we de wedstrijd maar beëindigd.

Na een afkoelende douche zijn de gemoederen bedaard en kunnen we de derde helft aanvallen, die op punten weer in ons voordeel uitvalt.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s